sjednica upravnog odbora

FK Budućnost: Finansije nikad bolje, pobjeda protiv Astane najveća u istoriji

"Finansijsko poslovanje kluba nikada nije bilo bolje pošto je iza nas najplodnija finansijska godina - naplatili smo dugogodišnja potraživanja, od evropske kuće fudbala UEFA dobili smo novac srazmjeran našem rezultatu na evro sceni, zaposlenima se na vrijeme isplaćuju zarade, a sigurno je da ćemo nastaviti da radimo kvalitetno za dobrobit našeg kluba", navodi se

16371 pregleda 36 reakcija 14 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Članovi Upravnog odbora FK Budućnost konstatovali su na današnjoj sjednici da je godina za nama jedna od najuspješnijih - rezultatski i finansijski - u novijoj istoriji kluba, uprkos pandemiji koju je izazvao koronavirus, navodi se u saopštenju kluba.

"Kao uprava kluba omogućili smo najbolje moguće uslove stručnom štabu i igračima, a prvi tim je to ispratio osvojivši titulu u sezoni 2019/20. Na peharu u prvenstvu se nije stalo, već smo napravili i iskorak u Evropi najvećom pobjedom u istoriji Budućnosti protiv Astane, a sigurno da ostaje žal zbog nesrećne eliminacije od Sarajeva. Međutim, vjerujemo da ćemo iduće sezone napraviti još jedan korak naprijed, ali prije svega da ćemo odbraniti šampionsku krunu. Svi preduslovi postoje, jer imamo temelj u organizaciji kluba, ali i u stručnom štabu, prvotimcima i mlađim kategorijama", stoji u saopšenju.

"Finansijsko poslovanje kluba nikada nije bilo bolje pošto je iza nas najplodnija finansijska godina - naplatili smo dugogodišnja potraživanja, od evropske kuće fudbala UEFA dobili smo novac srazmjeran našem rezultatu na evro sceni, zaposlenima se na vrijeme isplaćuju zarade, a sigurno je da ćemo nastaviti da radimo kvalitetno za dobrobit našeg kluba", navodi se.

Budućnost ima i obavezu "kao najveći i najpopularniji klub" da bude pokretač promjena u domaćem šampionatu.

"Naša obaveza je da iz godine u godinu budemo bolji i organizovaniji, ali i da utičemo i na druge klubove - sportske rivale na terenu - da organizaciju podignu na veći nivo i da nam šampionat iz godine u godinu bude priznatiji u Evropi. Čini nam se da je već ove sezone napravljen pomak", dodaje se u saopštenju-

U klubu su "posebno srećni" što je ostvarebi nekoliko transfera tokom ljeta i "što smo ponovo postali rasadnik talenata, po čemu smo bili prepoznatljivi u prošlosti".

"Kako bismo i ubuduće proizvodili talentovane igrače, poseban akcenat smo stavili na omladinsku školu, kojom smo više nego zadovoljni. Na današnjoj sjednici UO je usvojen izvještaj i prikazan projekat o daljim planovima omladinske škole. Cilj nam neće biti titule, uprkos tome što su dobrodošle, već proizvodnja mladih fudbalera kojima ćemo se maksimalno posvetiti kroz timski i individualan rad", navodi se u saopštenju.

Na sjednici, kojoj su prisustvovali svi članovi, osim opravdano odsutnog reprezentativca Crne Gore Nikole Vukčevića, usvojen je i izvještaj sportskog direktora, kao i interni akti kluba - disciplinski pravilnik i pravilnik o premijama.

Preporučujemo za Vas