Gradski derbiji tresu fudbalsku Evropu

Derbi dela Madonina u Milanu, derbi Mersisajda u Liverpulu, Old firm u Glazgovu, vječiti derbi u Beogradu...

3312 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Liverpula nakon meča sa Aston Vilom, Foto: Beta/AP
Fudbaleri Liverpula nakon meča sa Aston Vilom, Foto: Beta/AP

Reprezentativna pauza je završena, vrijeme je za spektakularan vikend u klupskom fudbalu. Obilježiće ga gradski derbiji: Everton - Liverpul, Seltik - Rendžers, Inter - Milan, Partizan - Crvena zvezda...

Inter i Milan odavno nisu odigrali meč s velikim ulogom, ali ovaj duel bi možda i mogao da pokaže kakav je odnos snaga, kolika je ili ima li opšte razlike između dva velikana u ovom trenutku.

Milan u zvaničnim utakmicama nije izgubio još od marta i meča sa Đenovom, Interova moć se mjeri s onom iz 2010. kada je osvojio sva takmičenja u kojima je nastupao, pa se od milanskog dvoboja (večeras od 18 sati) na Apeninima s pravom očekuje - spektakl.

„ROSONERI” ŽELE OSVETU ZA FEBRUAR

- Ovo je izazov za nas. Milan je odlično završio prošlu sezonu, odlično je otvorio i ovu, ali tek je 4. kolo - sada se ne rješava ništa, kako god da se završi derbi. Interovo putovanje je dugo, a ciljevi su najveći - rekao je trener „nerazura” Antonio Konte.

Već osam utakmica „rosoneri” nisu savladali gradskog rivala u prvenstvu, još od januara 2016. godine. Navijače posebno boli poraz od prije osam mjeseci kada su na poluvremenu vodili 2:0, a onda šokantno izgubili 4:2.

- Mislim da smo naučili iz tog poraza. Na pravom smo kolosijeku i ne želimo da ga napustimo. Protivnik kakav je Inter će pokazati gdje smo u ovom trenutku - kaže Stefano Pioli, trener Milana, u čiji tim se vraća Zlatan Ibrahimović.

PREMIJER LIGA: KLOPA BRINU „KARAMELE”

Hit Premijer lige je Everton sa četiri pobjede u isto toliko mečeva, ali ga sada čeka prvi pravi izazov u sezoni - na „Gudison park” stiže gradski rival Liverpul (13.30). „Redsi” nisu izgubili od Evertona posljednjih 10 godina.

- Ne morate da budete mnogo pametni da biste vidjeli koliko dobar posao oni rade. Karlo Anćeloti je sjajan menadžer, a Everton izgleda veoma dobro. Iako bih volio da mogu da kažem da nije tako - rekao je Jirgen Klop.

Čeka se reakcija aktuelnog šampiona Engleske koji je prije reprezentativne pauze doživio težak poraz od Aston Vile - 7:2.

- Radujem se ovom izazovu - jasan je Anćeloti.

U istom terminu je čuveni Old firm na „Seltik parku”. Seltik čeka Rendžers koji nakon 10 kola ima bod više na prvom mjestu škotske Premijer lige, ali i utakmicu više od Kelta.

Nedjelju će obilježiti „vječiti derbi” - u Humskoj je na redu okršaj Partizana i Crvene zvezde (17 sati), koja je lider sa osam bodova prednosti.

- Mnogo stvari treba da popravimo, ali ćeraćemo se još - izjavio je trener „crno-bijelih” Aleksandar Stanojević.

Bonus video: