Budućnost ne želi da se zaustavi, Dečić ne da popust ni „fenjerašu”

Sve utakmice 9. kola Telekom 1. CFL odigraće se danas u četiri termina, u prvom od 15 sati derbi igraju Budućnost i Zeta. Lider u Petrovcu, Sutjeska gost OFK Titograda

7694 pregleda 1 komentar(a)
Igor Ivanović (Budućnost) na jednom od prethodnih mečeva sa Zetom, Foto: Savo Prelević
Igor Ivanović (Budućnost) na jednom od prethodnih mečeva sa Zetom, Foto: Savo Prelević

Reprezentativna pauza dala je dvije sedmice domaćim prvoligašima da sumiraju utiske, uoče greške...

Koliko su u tome bili uspješni pokazaće se nakon današnjih utakmica 9. kola Telekom 1. CFL. Tardicionalno, ali i pogledom na tabelu, derbi se igra pod Goricom, gdje aktuelni prvak i trećeplasirana ekipa Budućnosti dočekuje Zetu. Lider Dečić, s druge strane, gostuje posljednjeplasiranom Petrovcu.

Budućnost je dostigla zavidnu formu i ako se ne računa odložena utakmica u Petrovcu, “plavi” su u nizu od četiri uzastopne pobjede. Pred pauzu u šampionatu Budućnost je slavila na gostovanju Jezeru, a trenera Mladena Milinkovića ne može da ne raduje sjajna forma Igora Ivanovića, koji je u prva tri nastupa u dresu reprezentacije postigao po gol.

- Drago mi je što sam se vratio klupskim obavezama, čeka nas teška utakmica, ali nadamo se da ćemo nastaviti u ritmu u kojem smo bili prije pauze i da ćemo osvojiti tri boda. Umor jeste prisutan nakon povratka iz reprezentacije, ali imao sam dva dana odmora i biću spreman za utakmicu. Od nas se očekuju pobjede i ući ćemo sa tim motivom u meč, a ako ponovimo igru kao prije pauze, onda mislim da neće biti problema - kazao je Ivanović, koji je dao više golova za reprezentaciju u prethodna tri meča (tri) nego u prethodnih sedam kola CFL-a (samo jedan).

Problem Budućnost su brojni izostanci - Grbića i Bojovića zbog suspenzija, Sekulića i Vukčevića zbog povreda, ipak...

- Mi smo imali sada šest reprezentativaca, četvoricu u najjačoj i dvojicu u mladoj selekciji i zbog toga smo srećni. To je i znak da se prepoznaje naš dobar rad. Znam da postoji veliki rivaltet između Zete i nas, očekuje nas teška utakmica ali se nadamo pobjedi. Tako bi bili u prilici da trijumfom u zaostalom meču preuzmemo vrh tabele - rekao je Milinković, uz čestitke Ivanoviću na sjajnim igrama u nacionalnom dresu.

Zeta igra promjenljivo, ali je uspjela da slavi na gostovanju Sutjesci, u prethodnom kolu je kući bila bolja od Petrovca.

- Poštujemo protivnika, zaslužuje to, ali mi želimo da se nadigravamo. Smatram da imamo dobru ekipu i da možemo doći do povoljnog rezultata pod Goricom - smatra Zoran Aković, golman Zete.

Petrovac je “fenjeraš”, a u sedam odigranih utakmica je još bez pobjede. Lider Dečić je zato favorit pod Malim brdom.

- Nakon sjajnih rezultata i igara sada svi mnogo više vjeruju u nas. U Petrovcu ćemo igrati na pobjedu, kao uostalom i u svakoj drugoj utakmici. Osim toga, današnji meč biće nam odlična uvertira za utakmicu Kupa Crne Gore, koju u srijedu igramo protiv istog rivala i na istom terenu. Biće nam to i testovi za derbi protiv Budućnosti nakon utakmice Kupa - kazao je napadač Tuzana Kristijan Vuljaj.

Podatak da je nakon remija na terenu lidera Dečića, Sutjeska vezala ubjedljive pobjede nad Rudarom i naročito Podgoricom, daje Nikšićanima ulogu favorita na gostovanju OFK Titogradu. Tim prije, jer je domaća ekipa slavila samo jednom u dosadašnjem dijelu prvenstva.

- Rezultati OFK Titograda nisu pravo mjerilo kvaliteta te ekipe. Svjesni smo toga, baš kao i činjenice da nećemo slaviti ako ne damo maksimum. Jurimo treću pobjedu u nizu, ono što mogu da vidim jeste da je ekipa u uzletu forme. Povoljan rezultat niko ne može da garantuje, ali maksimalno zalaganje je imperativ i svaki igrač mora da izađe i da sve od sebe za pobjedu - kazao je Dragan Radojičić, trener Sutjeske, koji prvi put ove sezone računa na sve prvotimce.

Iskra bilježi neočekivano loše rezultate na startu ove sezone a u prethodnom kolu je dekalsirana u Pljevljima 4:0. Utisak će izabranici Aleksandara Nedovića pokušati na svom stadionu da poprave protiv Jezera. Plavljani imaju 11 bodova, dva više od Iskre.

Podgorica je drugoplasirana, ali nije slavila u tri posljednja kola, jer je nakon dva remija poražena na gostovanju Sutjesci. Trener Milorad Peković će prekid serije bez pobjede pokušati da prekine protiv Rudara na “DG areni”.

Parovi 9. kola

BUDUĆNOST - ZETA (15 h) Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

PETROVAC - DEČIĆ (15) Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

PODGORICA - RUDAR (16) Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

ISKRA - JEZERO (17) Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

OFK TITOGRAD - SUTJESKA (18) Sudija: Milovan Milačić (Kotor)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: