Ludilo na "Enfildu": Liverpul se poigravao sa Sitijem, a onda strahovao za trijumf

Bilo je 4:3 za "redse", koji su dvadesetak minura prije kraja imali tri gola prednosti
0 komentar(a)
Liverpul - Mančester siti, Foto: Reuters
Liverpul - Mančester siti, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.01.2018. 18:07h

Visoki presing po kojem je Liverpul poznat od kada je na klupi Jirgen Klop je pokazao da ni Mančester siti nije ekipa s druge planete kako je izgledalo u većem dijelu sezone.

I konačno je došlo je vrijeme za prvi poraz lidera - na „Enfild roudu” je viđen spektakl i čudesna pobjeda „redsa” rezultatom 4:3 za prekid velikog niza tima Pepa Gvardiole.

Dva super-ofanzivna rivala i nisu mogla da razočaraju, ali će se najviše pamtiti sve ono loše što je uradila odbrana gostiju.

Aleks Okslejd-Čembrlen je udarcem sa skoro 25 metara otvorio utakmicu (golman Sitija Ederson Moraeš je slabo reagovao), poravnao je Liroj Sane nakon grešaka Džoa Gomesa i čuvara mreže Lorisa Karijusa u finišu prvog poluvremena i tada je izgledalo da gosti opet dolaze na svoje.

Siti je kod rezultata 1:1 imao veliku šansu preko Nikolasa Otamendija koji je pogodio prečku, a potom se blago rečeno raspao - greške Džona Stounsa, Otamendija i Edersona na 20 metara od sopstvenog gola omogućili su Liverpulu da od 59. do 68. minuta bravurama Roberta Firmina, Sadija Manea i Mohameda Salaha dođe do ubjedljivih 4:1...

"Mislim da smo im stvorili pakao, a svi znaju kako je to teško protiv ekipe koja ne pamti kada je izgubila. Uživao sam, volim igru kada na sav kvalitet koji imamo dodamo i pravi pristup utakmici. Nisam se plašio da ćemo primiti četvrti gol, bio sam opušten i vjerovao sam ekipi do kraja. Bio je spektakl, o ovom meču će se pričati i za 20 godina", rekao je Klop.

Do kraja je rezultat mogao da bude i ubjedljiviji u korist domaćina, ali je Siti najbolje ostavio za kraj i sačuvao obraz - preko Bernarda Silve i Ilkaja Gindogana je u posljednjih desetak minuta ublažio poraz, čak je i zaprijetio da izjednači...

"Protivnik je zaslužio pobjedu, ali mislim da smo kod 1:1 kontrolisali meč. Nismo bili dobri u završnici, a onda smo napravili velike greške i bilo je 4:1. Jednostavno nismo bili dovoljno dobri, ali smo izgubili od fantastične ekipe, s vrhunskim trenerom, na čuvenom stadionu... Već mjesecima me pitate da li je prvenstvo riješeno, ja ponavljam da nije. Moramo svoju poziciju da branimo od utakmice do utakmice", istakao je Gvardiola.

Liverpul se ovim trijumfom izjednačio na drugom mjestu sa Čelsijem i Mančester junajtedom (imaju po 47 bodova), s tim što „đavoli” tek treba da odigraju duel 23. kola (sjutra protiv Stouka).

Siti je na vrhu sa 15 bodova više.

Bonus video: