Navijači i sponzori "izbacili" Robinja iz Santosa

Sud u Milanu je 2017. Robinju izrekao devetogodišnju zatvorsku kaznu pod optužbom da je 2013. učestvovao u grupnom silovanju žene. Robinjo se na presudu žalio i tvrdi da je nevin

3714 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Slavni brazilski fudbalski klub Santos raskinuo je ugovor sa Robinjom samo šest dana nakon što su dogovorili saradnju, protiv koje su protestovali klupski sponzori i navijači, jer je 36-godišnjeg fudbaler u Italiji osuđen zbog silovanja.

Sud u Milanu je 2017. Robinju izrekao devetogodišnju zatvorsku kaznu pod optužbom da je 2013. učestvovao u grupnom silovanju žene. Robinjo se na presudu žalio i tvrdi da je nevin.

U Santosovom službenom saopštenju stoji da je s Robinjom dogovoren raskid ugovora kako bi bivši brazilski reprezentativac mogao potpuno da se posveti odbrani u slučaju pred talijanskim sudom.

Brazilski sportski portal Globoesporte u petak je objavio eksplicitni zvučni zapis koji je italijanski sud koristio u slučaju protiv Robinja.

Globoesporte je citirao pismo Robinjovih advokata, u kojem fudbaler ponovo odbacuje optužbe i tvrdi da je uvijek u seksualne odnose ulazio uz obostrani pristanak.

Prije slučaja u Italiji, Robinjo je bio optužen i oslobođen u slučaju silovanja 2009. dok je igrao za Mančester siti.

Prema navodima novina Folja de Sao Paolo jedan je Santosov sponzor raskinuo ugovor s klubom, dok su još najmanje četiri zatražila od kluba da raskine ugovor s Robinjom.

Bonus video: