Barsa spavala pola sata, a zatim uništila Sosijedad

Barselona ima devet bodova više od Atletika, a 19 od Reala
1 komentar(a)
paulinjo mesi, Foto: Reuters
paulinjo mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.01.2018. 21:48h

Barselona je prespavala pola sata na "Anoeti", a onda 60 minuta odigrala u nevjerovatnom ritmu i ostvarila novu pobjedu, 16. na 19 mečeva, uz tri remija.

Sosijedad je poveo 2:0, izgledalo je da će i Barsa doživjeti prvi poraz u sezonu, istog dana kad i Mančester siti, ali se sve promijenilo od 39. minuta, kada je Paulinjo smanjio.

Luis Suares je maestralnim golom poravnao, zatim preokrenuo, da bi pečat stavio Leo Mesi, spektakularnim golom iz slobodnog udarca.

Barsa ima devet bodova više od Atletika, a čak 19 od Reala.

Espanjol je podigao formu. Pokazao je to remi sa Atletik Bilbaom. Oba gola viđena su u prvom poluvremenu a poveo je domaćin golom MOrena u 29, da bi Vilijams šest minuta kasnije postavio konačnih 1:1.

Bilbao ne zna za poraz već osam kola, a Espanjol četiri, dvije pobjede. Zatos u ove ekipe uspjele da se domognu bezbjedne zone. BIlbao ima 25, a Espanjol bod manje i na osam je bodova iznad zone ispadanja.

Ni zamjena trenera Sevilji nije dala želejni rezultat. Tim iz Andaluzije doživio je na gostovanju Alavesu treći uzastopni poraz, a sa tek bodom u posljednjih pet kola, Sevilja je sve dalje od borbe za Ligu šampiona.

Sa druge strane Alaves je upisao važnu pobjedu u borbi za opstanak i ima 18 bodova, dva više od posljednjeg tima u zoni ispadanja, Sevilji je presudio sjajan gol Manu Garsije u 52. minutu, kada je perfektno prihvatio dodavanje El Hadadija, a onda efektno pogodio sa desetak metara iskosa sa lijeve strane. Sevilji nije pomoglo ni što je posljednjih desetak minuta imala igrača više, pošto je Ruben Duarte spario žute kartone u 83. minutu.

Алавес - Севилья. Обзор матча. от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Selta je uspjela da u podnevnom terminu danas slavi na gostovanju Levanteu, iako se na ekipi iz Viga vidio umor od tri vezane utakmice sa najvećim svjetskim klubovima.

Danac rođen u Ugandi, Pione Sisto, riješio je utakmicu golom nqkon sjajne akcije sa Jago Aspasom u 37. minutu, a prije i posilje, junak je bio golman gostiju Ruben Blanko.

On je do ludila sjajnim odbranama dovodio napadače i publiku domaće ekipe i sqamo je Emanuel Boateng ima četiri zicera...

Levante zbog neefikasnosi već sedam kola ne zna za pobjedu, pa mu sliejdi grčevita borbna za opstanak. Selta je iz 19 utakmica sakupila 25 bodova.

Rezultati:

Levante - Selta 0:1 (Sisto 37)

Alaves - Sevilja 1:0 (Manu Garsija 52)

Espanjol - Atletik 1:1 (Moreno 29 -Vilijams 35)

Real Sosijedad - Barselona 2:4 (Vilijan Hose 11, Huanmi 34. - Paulinjo 39, Suares 50, 71, Mesi 87).

Bonus video: