Vječiti sukob: Vengera i Murinja posvađala i knjiga

Venger i Murinjo su imali velike okršaje u susretima Arsenala i Čelsija, a eskalirali su 2014. kada su se fizički sukobili na terenu Stamford bridža za vrijeme ligaške utakmice

1952 pregleda 0 komentar(a)
Venger i Murinjo 2014., Foto: Printscreen
Venger i Murinjo 2014., Foto: Printscreen

Legendarni francuski trener Arsen Venger (70) objavio je autobiografiju "Moj život u crveno-bijelom" u kojoj govori o 22 godine provedene u Arsenala.

Međutim, u knjizi nije ni riječju spomenuo Portugalca Žozea Murinja kojeg je u 19 međusobnih susreta pobijedio tek dva puta.

Vengeru je trebalo čak 14 pokušaja kako bi prvi put porazio Portugalca koji ga je jednom nazvao "stručnjakom za neuspjeh".

"Naravno da me nije stavio u knjigu, jer me nikada nije pobijedio. Sigurno nećeš objaviti poglavlje o 12 ili 14 utakmica u kojima nikada nisi pobijedio. Knjiga treba da usreći i učini ponosnim autora i zbog toga savršeno razumijem tu situaciju", poručio je Murinjo.

Venger i Murinjo su imali velike okršaje u susretima Arsenala i Čelsija, a eskalirali su 2014. kada su se fizički sukobili na terenu Stamford bridža za vrijeme ligaške utakmice.

Nije dugo trebalo čekati na Vengerov odgovor.

"Ne smeta mi njegova izjava. To je provokacija," rekao je Francuz za Canal Plus.

"Osjećam se kao da sam s njim u vrtiću. Ali to je dio njegove ličnosti," dodao je.

Venger, koji je napustio Arsenal 2018. godine, trenutno je u Fifi zadužen za praćenje razvoja fudbala po cijelom svijetu.

Francuz je vodio Arsenal od 1996. do 2018. godine osvojivši 17 trofeja pri čemu tri naslova prvaka.

Bonus video: