Skandal u BiH: Derbi pun zaraženih igrača

Široki je tražio od Fudbalskog saveza BIH da hitno odloži utakmicu jer je korona ušla u ekipu, ali je zahtjev odbijen

3179 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Fudbalski klub Široki brijeg je objavio na zvaničnim stranicama da je čak 18 igrača zaraženo koronavirusom.

Ispostavilo se da je nekoliko zaraženih igralo derbi meč protiv Sarajeva prethodnog vikenda u prvenstvu BiH, a koji je Široki brijeg izgubio sa 2:0.

Široki je tražio od Fudbalskog saveza BIH da hitno odloži utakmicu jer je korona ušla u ekipu, ali je zahtjev odbijen.

U ekipi je bilo samo 13 igrača, a kasnije se ispostavilo da su čak šestorica među njima pozitivna.

"Uz onih 12 igrača koji su osećali simptome i koji su na vrijeme stavljeni u izolaciju, današnje testiranje potvrdilo je da je još jedan član stručnog štaba i čak šest igrača NK Široki Brijeg, koji su nastupali u derbiju 11. kola Premijer lige BIH protiv FK Sarajevo na Koševu, pozitivno na koronavirus", navodi se u saopštenju Širokog.

"Plašili smo se ovakvog epiloga, a on nije pitanje samo NK Široki Brijeg, nego svih nas. U pitanju je zdravlje i zaštita života, kako naših igrača, tako i suparničkih, sudija i svih ostalih koji učestvuju u organizaciji utakmica", navode iz kluba i dodaju:

"NK Široki trenutno ima samo šest igrača iz seniorske ekipe na raspolaganju za treninge i utakmice koje slede. Zvanično ćemo zahtijevati da se naredni mečevi odlože, u nadi da će nadležni napokon 'progledati' – u interesu fudbala i zdravlja igrača. Moramo ozbiljno pristupiti ovom problemu i vidjeti kuda nas sve ovo vodi. Danas NK Široki, a sjutra možda već neko drugi".

Bonus video: