Skaj sports: Evropska Premijer liga kreće 2022. godine, FIFA uključena, obezbijeđeno šest milijardi dolara

Kako javlja "Skaj", u organizaciji takmičenja aktivno učestvuje FIFA i predsjednik Đani Infantino, dok je UEFA po strani, a poznato je da se protivi bilo kakvom odvajanju klubova

8472 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Engleski "Skaj sports" donosi ekskluzivnu informaciju da je formiranje evropske fudbalske Premijer lige u završnoj fazi i da bi uskoro trebalo da se predstavi javnosti, kao i da je u revolucionarni proces uključena FIFA, dok je UEFA potpuno ignorisana.

Priča o odvajanju najvećih evropskih klubova traje odavno, ali "Skaj", eminentna medijska kuća, objavljuje i detalje, koji su pojavljuju prvi put.

Organizatori su, naime, blizu dogovora sa eminentnim bankama i razvojnim fondovima, poput giganta sa Vol strita "JP Morgan", da obezbijede šest milijardi dolara za početak ovog glamuroznog takmičenja.

Navodno je "JP Morgan" prihvatio da učestvuje sa 4,6 milijardi, a da su određene finansijske institucije u Španiji i Italiji blizu odluke da učestvuju u projektu koji bi izazvao zemljotres u fudbalskom svijetu.

Kako javlja "Skaj", u organizaciji takmičenja aktivno učestvuje FIFA i predsjednik Đani Infantino, dok je UEFA po strani, a poznato je da se protivi bilo kakvom odvajanju klubova...

FIFA, tvrdi "Skaj", na ovaj način želi da smanji uticaj Uefe na svjetski fudbal, te da joj umanji i finansijski potencijal...

"Skaj" navodi da još nije sasvim jasno da li stvaranje Premijer lige znači i definitivan kraj Uefine Lige šampiona, ali je jasno čemu vodi "bunt" najvećih, najjačih i najbogatijih...

U Premijer ligi bi učestvovalo 16 ili 18 klubova, koji bi igrali u ligaškom sistemu, a najboljih osam bi nastupalo u plej-ofu.

Ko su učesnici - Real, Barselona, Bajern, Juventus, PSŽ, Atletiko... a "Skaj" navodi da je pet engleskih klubova u pregovorima - Mančester junajted, Čelsi, Totenhem, Liverpul i Arsenal.

"Skaj" tvrdi da je načelan dogovor da Premijer liga krene 2022. godine.

Bonus video: