Jedan meč u 1/8 finala - šansa za autsajdere

Osmina finala Kupa: Budućnost - Rudar, Sutjeska - Jedinstvo, Iskra - OFK Titograd, Petrovac - Dečić, Podgorica - Jezero...

3351 pregleda 1 komentar(a)
Terzić (Budućnost) na jednom od prethodnih mečeva protiv Rudara, Foto: Savo Prelević
Terzić (Budućnost) na jednom od prethodnih mečeva protiv Rudara, Foto: Savo Prelević

Fudbalski Kup Crne Gore u sezoni 2020/21, koji se igra u promijenjenom (skraćenom) formatu, prvi put kreće utakmicama osmine finala.

Zbog pandemije koronavirusa i nedostatka termina u Kupu će ove sezone učestvovati samo 16 ekipa (10 prošlosezonskih prvoligaša i šest najboljih drugoligaša), pa prvi put neće biti mečeva prve runde, odnosno 1/16 finala u kojoj su do sada učestvovali i trećeligaši.

Takođe, u osmini finala i četvrtfinalu igraće se samo po jedan meč, a tek će polufinalni susreti donijeti revanše.

Budućnost i Rudar, dvije ekipe koje zajedno imaju šest trofeja u Kupu (Pljevljaci četiri, Podgoričani dva) igraju derbi osmine finala, i to treću sezonu zaredom.

Izvjesno je da ovogodišnji duel neće imati istu dinamiku kao prethodna dva, u kojima je Budućnost u dramatičnim revanšima prošla dalje (igra se samo jedan meč), a neće biti ni isti dekor - utakmica će se igrati na kampu na Starom aerodromu.

- Očekuje nas teška i tvrda utakmica, ali ako se budemo držali dogovora iz svlačionice mislim da neće biti problema što se tiče prolaza dalje - kazao je za sajt Budućnost mladi ofanzivac “plavih” Lazar Mijović.

Najavljeno je da će trener Mladen Milenković kombinovati tim, pa će, osim Mijovića, šansu dobiti još nekoliko mlađih fudbalera.

- Trudiću se da opravdam svaki minut ako dobijem šansu. Sa prvim timom je dosta mladih igrača, svi čekaju priliku, a na nama je da je iskoristimo kada je dobijemo - poručio je Mijović.

Budućnost je prošle sezone zbog prekida takmičenja ostala uskraćena za borbu za prvu duplu krunu u istoriji kluba. Pokušaće da je osvoji ove sezone.

- Ambicije u Kupu su kao i u prvenstvu - najveće. Želimo da osvojimo duplu krunu, nadam se da ćemo doći do cilja - dodao je 17-godišnji Mijović.

Sutjeska, još jedam favorit za plasman u samu završnicu ima lakši posao - kraj Bistrice dočekuje drugoligaša, ekipu bjelopoljskog Jedinstva.

- Poštujemo rivala i ući ćemo u meč sa punim respektom i koncentracijom. Ipak, sve osim naše pobjede bilo bi iznenađenje - poručuje vezista Sutjeske Marko Vuković.

Osim susreta Budućnost - Rudar, osmina finala Kupa donosi još tri prvoligaška duela - Iskra u Danilovgradu čeka OFK Titograd, Podgorica i Jezero sastaće se na “DG areni”, dok će se pod Malim brdom u Petrovcu gledati repriza subotnjeg prvenstvenog duela između domaćeg tima i Petrovca, koji je završen 1:1.

Pet utakmica počinje u 14 sati, osim duela Sutjeska - Jedinstvo (15), Zeta - Ibar (16) i Podgorica - Jezero (17 h).

U slučaju da se neka od utakmica završi neriješenim rezultatom, odmah će se pucati penali.

Parovi 1/8 finala

GRBALJ - ARSENAL (14 h)

Sudija: Miloš Bešović (Podgorica)

BOKELJ - KOM (14)

Sudija: Marko Ćupić (Podgorica)

ISKRA - OFK TITOGRAD (14)

Sudija: Miraš Cerović (Podgorica)

PETROVAC - DEČIĆ (14)

Sudija: Vladimir Bjelica (Nikšić)

BUDUĆNOST - RUDAR (14)

Sudija: Nikola Vođević (Podgorica)

SUTJESKA - JEDINSTVO (15)

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

ZETA - IBAR (16)

Sudija: Aleksandar Šćekić (Berane)

PODGORICA - JEZERO (17)

Sudija: Vojin Vojinović (Podgorica)

Bonus video: