Infantino: Ne zanima me Evropa, već svijet

"Skaj sporta" javio je u utorak da barem 12 najvećih klubova iz liga petice pregovaraju o osnivanju evropske Premijer lige, novog zatvorenog takmičenja po uzoru na NBA ligu, koja bi trebalo da zaživi 2022. godine

4732 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Predsjednik Fife Đani rekao je u četvrtak da ga ne zanima elitna evropska Superliga nakon što su neki klubovi objavili da su pregovarali o uspostavljanju tog takmičenja uz podršku svjetske kuće fudbala.

"Skaj sporta" javio je u utorak da barem 12 najvećih klubova iz liga petice pregovaraju o osnivanju evropske Premijer lige, novog zatvorenog takmičenja po uzoru na NBA ligu, koja bi trebalo da zaživi 2022. godine.

Navodno, u osnivanje je uključena i FIFA.

U intervjuu koji su objavile novine "Argauer cajtung" i drugi švajcarski mediji, Infantino je rekao da je FIFA posvećena na uspjeh preuređenog Svjetskog klupskog prvenstva, na kojem će nastupiti 24 kluba i i koje će se prvi put održati u Kini 2022. godine.

"Kao predsjednika Fife zanima me Svjetsko klupsko prvenstvo, a ne Super liga", rekao je Infantino.

"Za mene nije stvar kada Bajern igra protiv Liverpula, već kada se Bajern sastaje s Boka juniorsima. Liverpul ima 180 miliona navijača širom svijeta. Flamengo ima 40 miliona navijača, a 39 ih je u Brazilu. Liverpool ima možda pet miliona navijača u Engleskoj i 175 miliona širom svijeta", dodao je.

"Želim da klubovi i izvan Evrope imaju budućnost. Moja vizija je da imamo 50 klubova i 50 reprezentacija koji mogu postati svjetski prvaci", zaključio je Infantino.

Bonus video: