ceremonija u cirihu

Žrijeb kvalifikacija za SP 7. decembra, Crna Gora u 4. šeširu?

Sljedeće godine kvalfikacije za Svjetsko prvenstvo, a na programu je i Evropsko prvenstvo...

4262 pregleda 3 komentar(a)
Trofej koji će podići pobjednik Mundijala, Foto: Twitter
Trofej koji će podići pobjednik Mundijala, Foto: Twitter

Žrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u fudbalu održaće se sedmog decembra u Cirihu, saopštila je FIFA.

Početak ceremonije zakazan je za 18 časova po srednjeevropskom vremenu. Zbog pandemije koronavirusa, predstavnici nacionalnih saveza neće prisustvovati žrijebu.

Sastav šešira za žrijebanje biće poznat nakon rang liste, koju će FIFA izbaciti 26. novembra - prema sadašnjem stanju, crnogorska reprezentacija trebalo bi da bude u četvrtom šeširu i malo je vjerovatno da će se nešto drastično promijeniti do narednog mjeseca.

Evropu će na Mundijalu predstavljati 13 reprezentacija.

Kada je riječ o samom žrijebu, 55 selekcija biće smještene u 10 grupa. U pet grupa biće po šest, a u pet po pet selekcija. Deset ekipa ide direktno, dok će tri kroz baraž obezbijediti plasman u Katar. Plasman kroz baraž osim deset drugoplasiranih ekipa iz kvalifikacija tražiće i i dvije najbolje reprezentacije iz Lige nacija, računajući ukupan plasman u tom takmičenju u periodu 2020-2021, ne računajući one zemlje koje će kroz kvalifikacije obezbijediti plasman...

Mečevi kvalifikacija na programu su od marta do novembra naredne godine. Predviđeno je da se u martu i novembru odigraju po tri kola što do sada nije bio slučaj, budući da su reprezentacije igrale po dva meča u tim terminima. Naravno, ubrzani ritam diktira pandemija koronavirusa, ali i Evropsko prvenstvo, koje je pomjereno za ljeto 2021. godine.

Svjetsko prvenstvo na programu je od 21. novembra do 18. decembra 2022. godine

Preporučujemo za Vas