Rudović napokon i do het-trika

Vezista Dečića Anđelo Rudović od starta sezone igra na nivou koji se očekuje od velikog talenta

3787 pregleda 213 reakcija 2 komentar(a)
Anđelo Rudović je na startu sezone dobio duel sa vezistima šampiona, Foto: Savo Prelević
Anđelo Rudović je na startu sezone dobio duel sa vezistima šampiona, Foto: Savo Prelević

Jedna od najboljih fudbalskih škola (PSV), sve mlađe selekcije Crne Gore, prva titula prvaka u istoriji OFK Titograda... U biografiji veziste Anđela Rudovića napokon je upisan i prvi het-trik. Postigao ga je u Kupu Crne Gore u pobjedi Dečića nad Petrovcem 5:1.

Rudović, poput saigrača u klubu iz Tuzi, igra jednu od najboljih sezona u karijeri, iako je Dečić remijem baš u Petrovcu u prethodnom kolu izgubio lidsersku poziciju u Prvoj ligi.

- Trebalo je da slavimo, imali smo penal za pobjedu, ali smo na istom terenu nekoliko dana kasnije dokazali da smo bolja ekipa od Petrovca. No, u fudbalu je tako, za rezultat treba da se poklope kockice, uprkos trudu i zalaganju igrača. Mi ipak nemamo razloga za nezadovoljstvo, pošto imamo sjajne uslove i odlično nam je u klubu. Stil rada i temperament trenera Edisa Mulalića omogućava ne samo svakom igraču da napreduje, mentalno, fizički i taktički, već zna i šta je u ekipi potrebno da se postigne rezultat. Uostalom, rezultati su jedino mjerilo rada a mi smo zadovoljni. Naši navijači još i više i među njima je, čini mi se, neuporedivo veća euforija - kazao je 24-godišnji vezista Rudović, koji je ove sezone psotigao dva gola u prvenstvu uz čak šest asistencija.

Njegov talenat svojevremeno prepoznao je i PSV Ajndhoven, koji ga je priključio iz redova budvanskog Mogrena. Put je Rudovića vodio kroz brojne klubove u zemlji i regionu, da bi u prethdonoj polusezoni pojačao Dečić kako bi pomogao timu iz Tuzi da ostvari ambicije i vrati se u Prvu ligu.

- Bila je to za mene odlična odluka, jer je u klubu sve super. Fale samo navijači na tribinama, jer svi u Crnoj Gori znaju da je publika 12. igrač Dečića. NIsam želio da prihvatam ponude nekih klubova iz regiona, jer nije to razlika u nivou. Kao jako mlad vidio sam šta znači veliki klub, jer sam radio u jednoj od najboljih omladinskih škola kakvu imaju PSV. To iskustvo motiviše me da radim i napredujem, kako bih opet bio dio jednog tako velikog kluba. Naravno, kao i za fudbalski rezultat i u tome trebaju da se slože brojne kockice. Sada imam uslove za odličan lični napredak, pa vidjećemo, objasnio je Rudović.

Prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije, ali još nije stigao poziv seniorskog tima.

- To je san svakog igrača, a smatram da bi bio logični slijed. Samo, treba se izboriti. Igrama, naravno, a pred nama je derbi pod Goricom sa šampionskom ekipom Budućnosti. Dobili smo ih na startu prvenstva, dobra smo ekipa i probaćemo da igramo. Ukoliko pokažu da su bolji, pružićemo ruku. Podigli su formu, ali mi nemamo pritiska i ne plašimo se. Oni su ipak šampioni - zaključio je Rudović.

Bonus video: