El klasiko u najgorem momentu

Barselona - Real Madrid, jedan od najvećih derbija na planeti, igra se od 16 sati na „Nou kampu”

6367 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Barselona u višemjesečnom organizacionom haosu, Real Madrid u rezultatskoj krizi - ne pamti se da su dva velikana istovremeno bila u težoj situaciji pred el klasiko.

Zato su prognoze praktično nemoguće pred današnji duel od 16 časova na „Nou kampu”, koji bi poraženoj ekipi samo donio dodatne, još veće probleme... U ovom momentu, teško je reći ko ih ima više. U Barsi svako vuče na svoju stranu - od predsjednika do igrača u nekoliko grupa, dok Zinedin Zidan (i dalje) ima kontrolu nad timom koji je desektovan povredama.

Iza Reala su dva teška poraza u Madridu (od Kadisa u Primeri i Šahtjora u Ligi šampiona), pa je i Zidan svjestan koliko može da donese derbi u Kataloniji.

- Ovaj meč je najbolji način da preokrenemo situaciju. Očekujem reakciju, očekujem da igrači pokažu da su spremni da promijene situaciju - kaže Zidan.

Ovo su isti igrači s kojima sam osvojio sve

Istrpio je kritike poslije dva poraza u kojima je Real bio daleko ispod nivao i renomea.

- Ovdje imamo dva vrhunska tima, loš momenat to ne može da promijeni. Nosimo se s kritikama, ali me zanima samo ono što slijedi - istakao je Zidan i dodao:

- S igračima s kojima sada gubim osvojio sam mnogo trofeja. Oni su me natjerali da pobijedim. S njima ću biti do smrti.

Zidan
Zidanfoto: Reuters

Serhio Ramos se nalazi među 20 igrača koji su otputovali u Barselonu, a problem je pozicija desnog beka. Povrijeđeni su Dani Karvahal i Alvaro Odriozola, protiv Šahtjora je to mjesto pokrivao lijevi bek Ferlan Mendi.

Pike grmi na upravu: Šokantno ponašanje

Dok u Realu priželjkuju bolju formu, u Barsi bi vjerovatno mijenjali sve iz korijena. U susret el klasiku je nastala frka u klubu oko smanjena plata. Đerar Pike je pristao na to, ali ima autoritet da uvijek kaže šta misli, pa je pomenuo i Lionela Mesija i situaciju kada je želio da napusti klub.

- Sjećam se da sam tada Leu poslao poruku: „Još godinu i doći će drugi ljudi”. Leo je zaslužio pravo da bira da li će da ide - grmio je Pike i dodao:

- Da, Mesi nije bio za priču, slao je faks, ali neka se zapita predsjednik kako je došlo do toga da najbolji igrač u istoriji kluba jednog jutra ustane i pošalje faks, jer osjeća da ga niko ne sluša.

Šokantno je ponašanje uprave. Mesi zaslužuje da se novi stadion nazove po njemu, takve ljude moraš da čuvaš. Ne samo Lea - treba da čuvaš Gvardiolu, Ćavija, Pujola, Valdesa... Čim takvi ljudi nisu u klubu, nešto ne valja - jasan je iskusni štoper.

Mesijev posljednji domaći derbi

Mesi će napasti Real u meču koji bi mogao da bude i njegov posljednji protiv najvećeg rivala na „Nou kampu”. Naravno, ako na kraju sezone, kada mu ističe ugovor, napusti jedini klub za koji je igrao...

Argentinac nije najbolje ušao u sezonu (oba gola za Barsu je postigao iz penala), a nije se ni proslavio protiv Reala u posljednje vrijeme, jer se u el klasiku nije upisao još od maja 2018. Od tada je prošlo 900 dana.

- I Leo zna da može bolje, sigurno će to i pokazati - rekao je trener Barse Ronald Kuman.

245. el klasiko odigraće Barselona i Real Madrid. Do sada su upisali po 96 trijumfa, dok su 52 duela završena bez pobjednika

Holanđanin će biti akter el klasika nakon 25 godina, sada u drugoj ulozi.

- Nije se promijenilo mnogo od perioda kada sam bio igrač. Sada neće biti publike, ali ovo su dva kluba sa jasnim ambicijama - uvijek se ide na pobjede i trofeje - poručio je Kuman.

Na golu Barse neće biti povrijeđenog Mark Andrea ter Štegena, a u tim se vraća Đordi Alba.

Bonus video: