Oslabljena Zeta umalo do tri boda - sebičnost Kođa i maestralni Kordić sačuvali Iskru

Dva igrača Zete su u šestom minutu sudijskog dodatka sama izašla na gol Iskre, ali je Kođo Nijaveđi propustio da doda loptu Alfonsu Sopu - Marko Kordić je odbranio treći zicer na meču, ostalo je 0:0

6557 pregleda 1 komentar(a)
Sopo (Zeta), Foto: S. Prelević
Sopo (Zeta), Foto: S. Prelević

Desetkovana Zeta, bez suspendovanih Vaska Kalezića, Goran Milojka, Janka Simovića, Srđana Krstovića, golmana Zorana Akovića, ali i bez Matije i Mijata Lambulića (petorica od njih isključena su u prošlom kolu pod Goricom), odoljela je Iskri u Danilovgradu - 0:0.

I ne samo to, nevjerovatno je kako ekipa Dejana Roganovića nije došla do sva tri boda.

Dvije velike prilike propustio je napadač gostiju Ivan Vukčević u drugom poluvremenu - u 50. minutu je nakon kiksa Drinčića izašao sam na gol i pucao tik pored stative, dok je u 87. nakon prizemnog ubacivanja Marka Burzanovića bio u još boljoj šansi, ali je golman Iskre Marko Kordić odbranio njegov udarac sa sedam metara.

I to nije bilo sve, najveće uzbuđenje desilo se u sedmom minutu sudijske nadoknade - bljesnuo je kontranapad, dva igrača Zete izašla su sama na gol, Kođo Nijaveđi je mogao da doda loptu Alfonsu Sopu i donese gostima tri boda, ali se odlučio da sam završi akciju - Kordić mu je odbranio!

Golman Iskre se istakao i u finišu prvog poluvremena, kada je reagovao poput mačke i odbranio slobodan udarac Lazara Lambulovića, prozrevši fintu Alfonsa Sopa koji je lukavo preskočio loptu.

Imali su i domaći prilika, tokom većeg dijela meča diktirali su ritam, ali protiv čvrste Zete nisu mogli do pobjede.

Najveću šansu propustio je rezervista Zoran Petrović, čiji je udarac glavom odbranio golman Zete Petar Radulović.

Pokušali su Šahman, Račić, u nadoknadi vremena i Đurišić, ali nije bilo gola, ne bi bilo ni zasluženo, jer su gosti imali puno bolje šanse.

Iskra nakon 10 kola ima 13 bodova, Zeta 12, ali tek treba da se suoči s kaznom zbog napuštanja terena protiv Budućnosti u prethodnom kolu.

Bonus video: