Camaj kaznio promašaje Budućnosti, hrabri Dečić od 0:2 do boda u derbiju

Tuzani su velikim preokretom stigli do 2:2, potvrdili da imaju karakter, ali i kvalitet, jer samo su na taj način mogli da naprave preokret protiv šampiona, koji jeste bio oslabljen, neigranjem Božovića i Ivanovića, a od sredine prvog poluvremena i bez Grbića

7900 pregleda 11 komentar(a)
Iljir Camaj, Foto: Luka Zeković
Iljir Camaj, Foto: Luka Zeković

Budućnost je u 16. minutu vodila 2:0, u prvom poluvremenu promašila dva zicera i pogodila prečku, a na kraju bod sa stadiona pod Goriom odnio je borbeni, hrabri i odvažni Dečić, jedina neporažena ekipa u ligi.

Tuzani su velikim preokretom stigli do 2:2, potvrdili da imaju karakter, ali i kvalitet, jer samo su na taj način mogli da naprave preokret protiv šampiona, koji jeste bio oslabljen, neigranjem Božovića i Ivanovića, a od sredine prvog poluvremena i bez Grbića.

Odlična utakmica za crnogorske fudbalske standarde, posebno u prvom poluvremenu, odigrana je pod Goricom.

Budućnost bolja u prvih 45 minuta, Dečić ranjiv u odbrani.

foto: Luka Zeković

Već u 16. minutu, šampion je vodio 2:0 i imao promašen zicer.

Nakon što Moraitis nije pogodio iz peterca, na dodavanje Grbića (Grk nije u formi, samo jedan gol u prvenstvu), štoper Igor Ćuković je pokazao golgeterski instinkt u prekidima - odlično je reagovao na ubacivanje Vučića i nogom matirao Velimirovića.

Suviše lako su "plavi" dolazili do opasne zone pred golom rivala, pa je tako Terzić dobio otvoren prostor da šutira sa ivice šesnesterca, golman Dečića odbio loptu, a Ivan Bojović bio na pravom mjestu - 2:0.

foto: Luka Zeković

U tim trenucima Dečić je pokazao da je ekipa sa karakterom, nije se "raspao", već je pokušao da se izvuče iz izgubljene pozicije. Iljir Cama je to uspio u 27. minutu, efektnim udarcem sa 20-ak metara pogodio je desni ugao i vratio rezultatsku neizvjesnost.

Budućnost je do odmora mogla da možda i riješi utakmicu, jer je drugi zicer propustio Bojović, iz iste pozicije kao Moraitis, dok je Raičković pogodio prečku...

Tempo je pao u nastavku, što je, izgleda, više odgovaralo gostima. Od mirne utakmice i igre na sredini terena, skoro ni iz čega, sijevnula je akcija Dečića, koju su kreirali najbolji - Rudović je pronašao Camaja, koji je glavom spustio za Vuljaja, Dragojević odbranio, ali nije mogao da spriječi da lopta uđe u gol.

Strijelac Camaj ili Vuljaj, autogol golmana, svejedno je - Dečić je od 0:2 došao do 2:2...

foto: Savo Prelević

Ostalo je 20 minuta da Budućnost eventualno ubrza, ali domaćin nije mogao da napravi pritisak. Gosti iz Tuzi su "umrtvili" utakmicu, dva puta je Tući zaprijetio glavom iz prekida, opasan je bio i Božanović, ali Dečić može da bude zadovoljan bodom nakon velikog preokreta, a još više potvrdom da je ozbiljan tim, sa ozbiljnim ambicijama...

Budućnost je, s druge strane, remijem preuzela vrh tabele sa 19 bodova, jednim više od Dečića i Podgorice, uz utakmicu manje.

Bonus video: