Bartomeu ne odstupa, nada se vanrednom stanju

Vlada Katalonije, tzv. Đeneralitat, razmatra da zbog širenja koronavirusa donese zabranu kretanja tokom vikenda, a uprava petostrukog prvaka Evrope kao da čeka spas u tome

5474 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Marca
Foto: Marca

Uprava Barselone je završila sastanak, sa samo jednim zaključkom - predsjednik Đosep Marija Bartomeu i njegovi saradnici neće podnijeti ostavku, piše „Mundo deportivo”.

Čelnici „blaugrane” nisu zakazali ni glasanje o nepovjerenju, koje je bilo planirano za 1. i 2. novembar, jer su zatražili mišljenje vlasti Katalonije da li smije da se održi u teškim epidemiološkim uslovima.

Vlada Katalonije, tzv. Đeneralitat, razmatra da zbog širenja koronavirusa donese zabranu kretanja tokom vikenda, a uprava petostrukog prvaka Evrope kao da čeka spas u tome.

Naime, pravo da glasa o nepovjerenju Bartomeuu ima 110.132 sosiosa, tj. članova kluba, a svi moraju da dođu na „Kamp nou” da se izjasne.

Ako bi se uvela zabrana kretanja tokom vikenda, glasalo bi se samo tokom ponedjeljka, a nemoguće je izvesti da toliko ljudi prodefiluje jednim od najvećih svjetskih stadiona za dan.

Uzgred, iz kluba se „vade” i da preko 60 odsto sosiosa ima preko 60 godina i da nije pametno sada organizovati izbore, jer su oni ugrožena kategorija.

Bartomeu će se obratiti na pres konferenciji u 19.30 časova i saopštiti šta je odlučeno.

Cilj uprave je da se glasanje odlaže koliko je god moguće, a posljednji rok je mart, kada su svakako redovni izbori za predsjednika.

Bonus video: