Real i Atletiko odmah pod pritiskom, može li Moskva da zaustavi Bajern

Drugo kolo Lige šampiona - „kraljevski klub” u Menhengladbahu, Atletiko mora da reaguje nakon debakla u Minhenu

2114 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Iza Real Madrida je 10 dana u kojima je prošao kroz žestoke kritike, a onda je reakcijom u derbiju sa Barselonom i pobjedom 3:1 napravo odličnu uvertiru za nastavak Lige šampiona.

Tu je tim Zinedina Zidana od starta u minusu jer je prije šest dana u Madridu tri boda osvojio Šahtjor - bilo je 3:2, na poluvremenu su Ukrajinci imali tri gola prednosti. Zato je večerašnja utakmica od velike važnosti za „kraljevski klub” - slijedi gostovanje Borusiji u Menhengladbahu.

- Moramo da zaboravimo pobjedu u el klasiku, koliko god ona bila važna za nas. Napravili smo kiks na startu, ali i treba da budemo iskreni i kažemo da protiv Šahtjora nismo bili dovoljno dobri - rekao je Zidan.

Borusija je u prvom kolu remizirala u Milanu protiv Intera (2:2), ostala je bez trijumfa sudijskoj nadoknadi.

- Nema loše ekipe u Ligi šampiona, a Borusija je tim koji ima karakterističan način igre i napašće nas. Moramo da budemo spremni da odgovorimo. Naravno, došli smo da pobijedimo - dodao je Francuz.

Njemci znaju ko je Real.

- Real ima samopouzdanje, vratio ga je pobjedom nad Barsom. Bili smo blizu protiv Intera, ali iz tog meča možemo da izvučemo mnogo pozitivnih stvari i nadam se da ćemo ih ponoviti protiv Madriđana - kaže trener Borusije Marko Roze.

ŠAHTJOR I INTER U REPRIZI AVGUSTOVSKOG DUELA

Inter je deklasirao Šahtjor (5:0) u polufinalu Lige Evrope prije dva mjeseca. Koliko su se od tada stvari promijenile?

- I tada je Šahtjor bio jak tim, ali smo mi bili fenomenalni, fokusirani... Nisam se obradovao kada sam vidio da su savladali Real na startu, ali to ne mijenja ništa - mi večeras želimo da pobijedimo - poručio je trener „nerazura” Antonio Konte.

Trijumfom u Kijevu (18.55 časova) Inter bi vratio propušteno u duelu sa Borusijom dok bi Šahtjor, ako osvoji tri boda, napravio krupan korak ka osmini finala.

- Inter je taktički jedna od spremnijih ekipa u Ligi šampiona - rekao je Luiš Kastro, Portugalac na klupi „rudara” iz Donjecka.

BAJERN U MOSKVI, SITI NA „VELODROMU”

Bajern je deklasirao Atletiko na startu grupe A (4:0), pa je već nakon prvih 90 minuta jasno ko je apsolutni favorit za prvo mjesto. Sada aktuelni šampion ide u Moskvu (18.55), na megdan Lokomotivi, koja je u prvoj rundi osvojila bod u Salcburgu (2:2).

- Ritam utakmica nam ne dozvoljava da se opustimo. Moramo da ostanemo fokusirani, jer gostujemo timu koji ne prima puno golova i koji ima kvalitet da nam stvori probleme - rekao je trener Bavaraca Hansi Flik.

Atletiko u Madridu igra sa Salcburgom i mora da reaguje nakon poraza u Minhenu, a u grupi D Liverpul je apsolutni favorit na „Enfildu” protiv Mitjilanda.

U istoj grupi će Atalanta dočekati Ajaks.

Mančester siti, koji je u prvoj rundi savladao Porto, gostuje Marseju, dok se Portugalci sastaju sa Olimpijakosom...

Parovi

Grupa A

Lokomotiva Moskva - Bajern (18.55)

Atletiko Madrid - Salcburg

Grupa B

Šahtjor - Inter (18.55)

Borusija Menhengladbah - Real Madrid

Grupa C

Porto - Olimpijakos

Olimpik Marsej - Mančester siti

Grupa D

Atalanta - Ajaks

Liverpul - Mitjiland

Bonus video: