Tinejdžer koji donosi bodove: Mrvaljević pogađa i odlučuje

Krajičkom oka sam primijetio da je golman ostavio malo više prostora na drugoj stativi i odlučio da probam. Sve je to lakše zamisliti nego uraditi, ispalo je fenomenalno - kaže 19-godišnji napadač nakon majstorije protiv Podgorice

4965 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

OFK Titograd pokazuje znake života, u posljednje četiri utakmice je osvojio sedam bodova, i to na krilima 19-godišnjaka koji polako i sigurno daje jasne signale da bi mogao da bude vođa nove generacije kluba sa Starog aerodroma.

Marko Mrvaljević je postigao četiri od ukupno sedam golova Titograda ove sezone, a svaki od njih je direktno uticao na rezultat. Brojke to jasno pokazuju - kad god je on tresao mrežu, podgorička ekipa je ostala neporažena...

Posljednji pogodak u nizu, u trijumfu nad Podgoricom, izazvao je posebnu pažnju jer se ne može vidjeti tako često na crnogorskim terenima - igrao se 68. minut kada je Mrvaljević sa dvadesetak metara maestralno plasirao loptu u suprotni ugao golmana Nikole Ivezića i uticao da njegov tim dođe do drugog trijumfa. Ta majstorija napravila je razliku u uzbudljivoj utakmici.

- Čim sam primio loptu imao sam namjeru da uradim baš ono što sam uradio. Krajičkom oka sam primijetio da je golman ostavio malo više prostora na drugoj stativi i odlučio da probam. Sve je to lakše zamisliti nego uraditi, ovog puta je ispalo fenomenalno. Na moju sreću i sreću ekipe - kaže Mrvaljević.

Gol Petrovcu u remiju 2:2, Iskri (1:1), a onda i odlučujući pogoci - u pobjedi nad Zetom 1:0 i Podgoricom. Mrvaljević je najveća snaga tima koji vodi Nikola Rakojević.

- Prošle sezone sam u Omladinskoj ligi postigao 30 golova i očekivao sam da ću ove dobiti šansu u jačoj konkurenciji. Želim da dobrim igrama i pogocima doprinesem dobrim rezultatima Titograda i da pokažem koliko mogu - kaže Mrvaljević, koji je u junu napunio 19 godina.

Titograd je nakon 10 kola pretposljednji na tabeli Telekom Prve crnogorske fudbalske lige. Mnogi ga, s obzirom na to da ima veliki broj mladih igrača, vide u borbi za opstanak, ali...

- Liga je izjednačena, pokazalo se to i na startu prvenstva. Svako svakog može da pobijedi, a mislim da imamo kvalitet da se nosimo sa svima. Vjerujem da smo do sada to i dokazali. Zato i ne želimo da sada mislimo o opstanku, jer ima još mnogo da se igra. Cilj je svakako gornji dio tabele, iako trenutna situacija na tabeli nije najbolja - poručuje Mrvaljević, koji je prije desetak dana debitovao za mladu crnogorsku reprezentaciju u duelu sa Farskim Ostrvima.

Nema razloga da ne bude zadovoljan ličnim učinkom u dosadašnjem dijelu sezone.

- S obzirom na to da nisam prošao bazične pripreme zbog koronavirusa, moram da budem zadovoljan dosadašnjim partijama. Ima, naravno, prostora za napredak, vjerujem da ćemo i ja i moji saigrači pružati još bolje partije u nastavku sezone - dodaje Mrvaljević.

Idol mu je Zlatan Ibrahimović, čovjek koji pomjera granice i sa 39 godina pokazuje da može da bude jedan od ključnih faktora.

- Divim se Ibrahimoviću, igra u Milanu, klubu za koji navijam. Oduševljava me to što je sposoban da i u poznim igračkim godinama pravi razliku na terenu - zaključio je Mrvaljević.

Bonus video: