Priručnik namijenjen svim trenerima mlađih kategorija

Priručnik je pisan godinu dana, ali je materijal prikupljan osam godina, kao iskustvo jednog trenera koji je radio sa svim mlađim selekcijama, računajući koordinatorski rad u omladinskom pogonu pod okriljem FSCG, naveo je Medigović.

3898 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Trener kadeta Mornara Simo Medigović, ujedno koordinator mlađih selekcija barskog kluba, objavio je publikaciju "Moj fudbalski priručnik", namijenjenu - kako je istakao - svim fudbalskim trenerima mlađih kategorijama, a koja je zasnovan na praktičnom radu i koja predstavlja kreativan i inovativan pristup u razvoju mladog igrača kroz dugoročni period.

"Primarni cilj publikacije nije da se ukaže kako bi trebalo da se radi, već nasuprot tome - da predstavi praktičan rad sa svim prednostima i manama. Priručnik je pisan godinu dana, ali je materijal prikupljan osam godina, kao iskustvo jednog trenera koji je radio sa svim selekcijama od sekekcija U10 do U-18 na teritoriji Crne Gore, u koje spadaju i dvije veoma bitne godine koordinatorskog rada u omladinskom pogonu pod okriljem FSCG", naveo je Medigović.

Isječak iz priručnika
Isječak iz priručnikafoto: Privatna arhiva

Priručnik se odnosi na periodizaciju dugoročnog treninga, koji je uparen sa dinamikom vježbi na treningu kao i testovima za individualno praćenje igrača, kao elemenat od posebne važnosti napretka u daljem razvoju mladog organizma. Prezentovani su, takođe, planovi (mikrociklusi) i programi (mezociklusi i makrociklusi) za sve mlađe kategorije.

Bonus video: