Preminuo Dragan Međedović, legendarni fudbaler Sutjeske

Njegov brat Zoran je takođe bio bivši prvotimac i veliki talenat nikšićkog fudbala, sin Dražen je dugogodišnji kapiten Sutjeske, a danas je trener u mlađim selekcijama

13358 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Foto: FK Sutjeska
Foto: FK Sutjeska

Miodrag-Dragan Međedović, legendarni fudbaler i trener Sutjeske, preminuo je juče u 71. godini.

Međedović je bio velikan iz čuvene Sutjeskine generacije 70-godina prošlog vijeka, iz koje više nema i Novaka Zekovića, Borislava-Gajice Đurovića, Radovana Bokana i kapitena Josipa Tibljaša.

Dragan Međedović je za Sutjesku debitovao sa 16 i po godina, u jesenjem dijelu sezone 1967/68, na utakmici protiv Srema u Sremskoj Mitrovici, u tadašnjoj Istočnoj grupi Druge lige.

U naredne tri sezone je igrao u kvalifikacijama za ulazak u Prvu saveznu ligu, da bi konačno 1971. godine, sa trenerom Dragutinom Spasojevićem, ostavaren san te generacije - ulazak u elitni rang jugoslovenskog fudbala.

Za prvi tim Sutjeske je igrao 11 godina, igrao je za omladinsku i seniorsku reprezentaciju Crne Gore, nastupao i za olimpijsku reprezentaciju Jugoslavije.

Dugo je radio sa mlađim selekciama matičnog kluba.

Njegov brat Zoran je takođe bio bivši prvotimac i veliki talenat nikšićkog fudbala, sin Dražen je dugogodišnji kapiten Sutjeske, a danas je trener u mlađim selekcijama.

Bonus video: