Paunovićev Reding je hit u Čempionšipu: "Rojalsi" sanjaju Premijer ligu

Reding nakon osam kola ima 22 boda, sedam više od drugoplasirang Svonsija

5478 pregleda 0 komentar(a)
Veljko Paunović sa nagradom za najboljeg menadžera u septembru u Čempionšipu (arhiva), Foto: www.readingfc.co.uk
Veljko Paunović sa nagradom za najboljeg menadžera u septembru u Čempionšipu (arhiva), Foto: www.readingfc.co.uk

Reding blista na startu Čempionšipa - "rojalsi" su apsolutni hit prvenstva, nakon osam kola od moguća 24 osvojili su 22 boda i nalaze se na vrhu tabele.

Ekipa igra mimo svih očekivanja, sinoć je u gostima u osmom kolu savladala Blekburn (2:4) i ima sedam bodova više od druoplasiranog Svonsija. Najveće zasluge definitivno pripadaju menadžeru Veljku Paunoviću, koji je ovog ljeta iz Čikaga stigao na Ostrvo.

"Mislim da je ovo naša najbolja partija ove sezone. Ovo je fantastična grupa, nevjerovatnog duha. Potrebno je da nastavimo još više da radimo i postaćemo sve bolji", rekao je poslije meča Paunović, koji je ranije dobio nagradu za najboljeg menadžera u Čempionšipu u septembru.

Na "Madejski" stadionu niko nije očekivao ovakav start. Ekipa je druga najefikasnija u ligi - postigli su 15 golova, tri manje od Blekburna - a primila je tri gola što je najmanje u ovom takmičenju.

Inače, ovakav start Reding nije imao ni u sezoni 2005/2006 kada je - sa 106 bodova - osvojeno prvo mjesto i izboren plasman u Premijer ligu.

Posljedni put Reding je u Premijer ligi igrao u sezoni 2012/2013.

U sljedećem kolu Reding u petak gostuje Koventriju.

Bonus video: