Lider La lige testira ambicije Napolija

U 2. kolu Lige Evrope derbi se igra u San Sebastijanu, gdje Real Sosijedad dočekuje Gatuzovu mašinu za golove

5116 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Maksimović i Kalidu Kulibali na meču sa AZ Alkmarom u prvom kolu, Foto: Reuters
Nikola Maksimović i Kalidu Kulibali na meču sa AZ Alkmarom u prvom kolu, Foto: Reuters

Liga Evrope oduvjek je bilo takmičenje koje su pojedini veliki klubobvi iz najjačih liga žrtvovali zbog ambicija u prvenstvu. Nakon prvog kola, danas će u drugom biti jasnija slika ambicije pojedinih klubova.

Prvenstveno se to odnosi na Napoli, ekipu koja plijeni igarama i razultatima na startu Serije A, u kojoj ima samo poraz za zelenim stolom od Juventusa, dok su četiri utakmice na terenu izabranici Đenara Gatuza dobili uz gol razliku 14:2. Napolitanci su na startu na svom stadionu izgubili od AZ Alkmara 1:0, a danas igraju derbi sa liderom španske La lige, Real Sosijedadom. Sam početak utakmice i sastav Gatuzove ekipe umnogome će dati odgovor na to da li Napoli želi da sve snage stavi na domaća takmičenja.

Za razliku od Napolija, start Lige Evrope pokazao je njegov veliki zančaj za Totenhem, čiji je trener Žoze Murinjo jasno stavio do znanja da želi treći trofej u tom takmičenju. Nakon lake pobjede nad LASK-om, Totenhem danas gostuje Antverpenu, koji je snagu pokazao pobjedom na gostovanju Ludogorecu. Arsenal ima lak posao kući sa Dandalkom, dok Milan dočekuje Spartu iz Praga. “Roso-neri” su upješno startovali, trijumfom protiv Seltika u Škotskoj, a trener Stefano Pioli nije odmarao čak ni Zlatana Ibrahimovića.

Od ekipa iz regiona u prvom kolu nije poražen samo Dinamo, koji je odigrao bez golova sa Fejnordom a danas gostuje u Moskvi protiv CSKA, dok je Rijeka izgubila od Sosijedada na Kantridi (1:0), a popravni će tražiti u gostima AZ Alkmaru. Zvezda nakon poraza u Hofenhajmu dočekuje Liberec.

Bonus video: