Preminuo Slaven Zambata, legenda zagrebačkog Dinama

Za "modre" je odigrao više od 250 utakmica, postigao 156 golova, a u antologijskoj sezoni 1966/67 sa 24 pogotka kao kapitan vodio je Dinamo najvećeg trofeja u istoriji kluba - Kupa sajamskih gradova

2042 pregleda 2 komentar(a)
Slaven Zamabata, Foto: Printscreen YouTube
Slaven Zamabata, Foto: Printscreen YouTube

U Zagrebu je u 81. godini preminuo Slaven Zambata, legendarni fudbaler zagrebačkog Dinama, koji je obilježio jedno od najslavnijih razdoblja u istoriji ovog kluba, javljaju hrvatski mediji.

Za "modre" je odigrao više od 250 utakmica, postigao 156 golova, a u antologijskoj sezoni 1966/67 sa 24 pogotka kao kapiten vodio je Dinamo do najvećeg trofeja u istoriji kluba - Kupa sajamskih gradova.

"Jedan od najvećih Dinamovih igrača svih vremena, napadač sa stilom, igrač za fudbalske gurmane i sladokusce, kapiten proslavljene generacije iz 1967. godine, krajem septembra je obilježio svoj 80. rođendan, a duže od šest decenija je bio usko vezan uz maksimirski klub", poručili su, između ostalog, iz Dinama.

Karijeru je počeo u Junaku iz rodnog Sinja, a nakon Dinama igrao je za belgijske klubove Varegem i Krosing. Upisao je 30-ak nastupa za reprezentaciju tadašnje Jugoslavije.

Bonus video: