Trka za predsjednika: Jedan želi Gvardiolu, drugi ima "ludu" ideju sa Mesijem

Font, koji važi za velikog favorita, u razgovoru sa "Skaj sports" najavio je da će pokušati da vrati Pepa Gvardiolu, kome ugovor sa Mančester sitijem ističe na ljeto

7700 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Privremena uprava Barselone na čelu sa Karlesom Tusketsom najavila je danas da će u najskorijem roku organizovati izbore za nasljednika Đosepa Marije Bartomeua.

Lista kandidata nije zvanično poznata, ali su kandidature najavili Viktor Font i Đori Fare, koji su kampanju već počeli.

Font, koji važi za velikog favorita, u razgovoru sa "Skaj sports" najavio je da će pokušati da vrati Pepa Gvardiolu, kome ugovor sa Mančester sitijem ističe na ljeto.

"Gvardiola, Ćavi, Inijesta... to su legende koje vole Barselonu, ali su daleko od Barselone. Želim da ih vratim, želim da Pep bude na čelu novog projekta", rekao je Font.

Za njega nema dileme - Leo Mesi mora da ostane.

"Leu je potrebno okruženje koje garantuje ambicije. On samo želi da bude dio ekipe koja ima želju i sposobnost da osvoji Ligu šampiona", kazao je Font.

Đordi Fare, koji će mu, po svemu sudeći, biti protivkandidat, smatra da Mesi mora sam da odluči.

"Ne bih imao ništa protiv da ako to želi, Leo ode da odigra jednu sezonu u Njuelsu, a da se vrati i završi karijeru u Barsi", kazao je Fare za argentinske medije.

Njuels old bojs je klub iz Mesijevog rodnog grada Rosarija.

Bonus video: