CG derbi - Milinković: Sutjeska se nikad ne otpisuje

Izabranici Mladena Milinkovića sjutra na stadionu kraj Bistrice imaju šansu da nastave dobar niz (na posljednjih šest mečeva imaju pet pobjeda i remi), možda i započnu bijeg

2556 pregleda 0 komentar(a)
Mladen Milinković, Foto: Savo Prelević
Mladen Milinković, Foto: Savo Prelević

Fudbaleri Budućnosti imali su teške poraze od Dečića i Podgorice već nakon tri prvenstvena kola, ali su na startu drugog od četiri kruga šampionata, a uoči najvećeg crnogorskog derbija protiv Sutjeske - već prvi na tabeli, čak i sa utakmicom manje.

Izabranici Mladena Milinkovića sjutra na stadionu kraj Bistrice imaju šansu da nastave dobar niz (na posljednjih šest mečeva imaju pet pobjeda i remi), možda i započnu bijeg.

Trener Budućnosti, s druge strane, može da nastavi niz u derbijima - tri puta je vodio Budućnost protiv Sutjeske, ostvario je sve tri pobjede, bez primljenog gola.

- Ovo je najveći derbi u crnogorskom fudbalu i sigurno je da obje ekipe ulaze u meč s najvećim apetitima. Ni mi ni oni nemamo poraze u posljednjih sedam mečeva u prvenstvu i u Kupu, što je možda najava tvrde utakmica, u kojoj će obje ekipe pokušati da naprave rezultat - mi kako bismo zadržali prvo mjesto, a Sutjeska da se što više približi vrhu i da bude konkurentna u nastavku prvenstva - kazao je Milinković.

Sutjeska, uz utakmicu više, ima tri boda manje od Budućnosti i četvrta je na tabeli nakon tri remija i dvije pobjede u posljednjih pet mečeva. Nikšićani se, međutim, ne otpisuju, sve i da imaju 10 bodova manje, tvrdi trener “plavih”.

- I da imaju 10 bodova manje od nas, opet bismo ih smatrali rivalom koji će se boriti di kraja. Nikad ne treba otpisivati velike ekipe. Jer, kada pogledate tim Sutjeske, naći ćete 80 ili 90 odsto igrača koji su dvije godine uzastopno osvojili titulu, tako da ne mogu da zaborave da igraju fudbal preko noći - dodaje Milinković.

Velika je gužva na vrhu Telekom 1. CFL poslije 10 odigranih kola, a Budućnost i Sutjesku neočekivano razdvajaju Podgorica i Dečić.

- Sa jedne strane, dobro je što je liga izjednačena što i druge ekipe mogu da se suprotstave nama, Sutjesci, Podgorici... Kada imate više jačih utakmica u prvenstvu onda ste spremni za ono što sve interesuje, a to je iskorak u Evropi.

Niz od četiri pobjede Budućnost je prekinula remijem pod Goricom protiv Dečića u prošlom kolu.

- Gledamo sebe i pokušavamo da održimo ritam igre. Objektivno, i protiv Zete i protiv Dečića, na dva posljednja meča, imali smo periode gdje smo bili zaista dobri, a imali smo i periode gdje nismo bili skoncentrisani. To nas je protiv Dečića koštalo gubitka dva boda. Nadam se da ćemo u Nikšiću biti u utakmici svih 90 minuta.

U tim se vraćaju Draško Božović i Igor Ivanović, ali zato nema povrijeđenih Petra Grbića i Vasilija Terzića, kao ni duže odsutnih Petra Vukčevića i Nemanje Sekulića.

- Kada vidite ekipu koja je počela prvenstvo i ona koja je završila posljednicu utakmicu protiv Dečića, vidjećete da tu nedostaje šest igrača. U napadu su na početku sezone bili Ivanović, Božović Moraitis i Grbić - a protiv Dečića na kraju nijedan od njih nije bio na terenu. Vukčević i Sekulić, takođe, koji su bili na početku u odbrani. Nemamo sreće u ovoj polusezoni da odigramo više utakmica sa istom timom, što je veliki preduslov za dobre rezultate, a to se i osjeti - prinuđeni smo da mijenjamo, ali se nadamo da će oni koji budu igrali protiv Sutjeske biti disciplinovani i skoncentrisani, da će ostvariti dobar rezultat - zakjučio je Milinković.

3 puta je Mladen Milinković vodio Budućnost u derbijima protiv Sutjeske, ostvario je sve tri pobjede bez primljenog gola - prošle sezone je kraj Bistrice bilo 2:0 za Podgoričane, pod Goricom takođe 2:0, a na startu ove Budućnost je slavila 1:0 na svom stadionu

Bonus video: