CG derbi - Radojičić: Prvi meč smo nezasluženo izgubili, želimo revanš

Nikšićani će na svom terenu probati da se pobjedom priključe vrhu i prekinu niz od tri poraza u derbijima protiv Podgoričana, koji do dolaska Mladena Milinkovića nisu znali za trijumf protiv Sutjeske u čak devet utakmica (pet poraza)

4833 pregleda 1 komentar(a)
Dragan Radojičić, Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC
Dragan Radojičić, Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC

Derbi dva posljednja prvaka, Budućnosti i Sutjeske obilježiće 11. kolo Telekom 1. CFL.

A kako i ne bi, kada su u posljednje četiri sezone ta dva kluba bila najuspješnija u zemlji - osvojila su po dvije titule, s tim da su Nikšićani vezali dva naslova prvaka. U derbiju kraj Bistrice Budućnosti ipak pripada uloga favorita, pošto je lider sa tri boda više, ali i utakmicom manje od Sutjeske.

Nikšićani će, međutim, na svom terenu probati da se pobjedom priključe vrhu i prekinu niz od tri poraza u derbijima protiv Podgoričana, koji do dolaska Mladena Milinkovića nisu znali za trijumf protiv Sutjeske u čak devet utakmica (pet poraza).

- Budućnost je dobila prethodni duel na početku sezone, po meni nezasluženo, ali sada je red da se revanširamo. Za to će biti potrebno maksimalno zalaganje svakog igrača. To je derbi, nijednom fudbaleru ne treba dodatna motivacija i ovo je sa tog aspekta najlakša utakmica. Odlučiće je inspiracija igrača, potez... Nadam se da će to biti nekog od mojih fudbalera - kazao je Dragan Radojičić, trener Sutjeske.

Kraj Bistrice u subotnjem duelu neće biti odlučena titula, koju su kao cilj zacrtala oba kluba, ali bi pobjedniku svakako dala dozu dodatnog samopouzdanja.

- Budućnost je odlično igrala u Evropi, nastavila je i u prvenstvu da igra sa karakterom. Sa druge starne, dvije su stvari uticale na naš slabiji bodovni saldo. Prvenstveno povrede i koronavirus, a potom i nedostatak sportske sreće. Ipak, prvenstveni problem su bile povrede, jer ne možete očekivati pravi ritam ako vam je 50 odsto, a najčešće 30 odsto igračkog kadra van stroja. Do rada nije, jer u klubu svi radimo maksimalno, pa se eto Marković povrijedio od udarca na treningu. Protiv Petrovca se povrijedio i Raičević, koji će odsustvoavti tri do četiri nedjelje. Kojašević je počeo da trenira, ali još nije maksimalno pripremljen, baš kao i Cicmil. Do nihovog punog povratka je važno da održimo korak, a kada se konsolidujemo i pripremimo možemo da računamo na pravi ritam - objasnio je Radojičić.

On se osvrnuo i na dva prethodna kola, u kojima je Sutjeska remizirala.

- Protiv Petrovca smo primili evrogol, prava je šteta da nema publike na terenima da uživa u takvim momentima. Upozoravao sam da Petrovac nije loš, dok nam stadion OFK Titograda tradicionalno ne odgovara. Uostalom, liga je izjednačena jer svi rade i ulažu. Pogledajte samo nastupe i rezultate Dečića, Jezera... To daje kvalitet ligi, a rezultat je velikog rada. Nama je najbitnije da se konsolidujemo, da se igarči oporave jer više nećemo uslišavati želje igračima. Moći će na teren samo fudbaleri spremni 100 odsto. Znamo da svaki igrač želi da igra derbi, ali više neće moći ako nije maksimalno spreman - zaključio je Radojičić.

Bonus video: