Zidan kao Karager, Benzema bez kazne za bojkot Brazilca

Zidan smatra da je kritika maldih igrača uobičajena i dio njihovog fudbalskog sazrijevanja

2213 pregleda 0 komentar(a)
Vinisijus i Benzema su izgladili odnose, Foto: As.com
Vinisijus i Benzema su izgladili odnose, Foto: As.com

Utakmica drugog kola Lige šampiona u Menhengladbahu, gdje je Real Madrid uspio da sa dva gola u finišu osvoji prvi bod, obilježile su riječi francuskog napadača Karima Benzeme, koji je pred početak drugog poluvremenma sugerisao zemljaku Ferlanu Mendiju da bojkotuju brazilskog saigrača, Vinisijusa Žuniora.

"Brate, jednostavno mu nedaj loptu. Kunem se u majku da on igra protiv nas...", uhvatile su kamere riječi Benzeme, prije nego je usne prekrio rukom.

Mendi je bio oprezniji i njegov odgovor nije mogao biti pročitan sa usana, koje je odmah prekrio šakom.

Epilog je nula dodavanja dvojice Francuza ka Žunirou za 25 narednih minuta koje je proveo u igri, ali i izostanak kazne koje su najavljivali španski mediji.

Poput nekadašnje zvijezde Liverpula. Džejmija Karagera, koji je postupak Benzeme nazvao uobičajenim, reagovao je i trener "merengesa" Zinedin Zidan.

"To što se dešava ostaje na terenu. sada ima previše kamera svuda, a postupak Benzeme je nešto uobičajeno i sa čim sam se nebrojeno puta sreo kao mlad igrač. Pa i mene su kritikovali. Te riječi Benzeme neće uticati na Vinisijusa, oni su uostalom već izgladili odnose", kazao je Zizu.

On je naglasio da je zadovoljan Vinisijusom.

"Mlad je ali ima sadašnjost i budućnost u ovom klubu. Prezadavoljan sam sa kojom željom radi i želi da uči i napreduje. To je dobro i za njega i ekipu", zaključio je Zidan.

Bonus video: