Strah od virusa: Italijanski fudbal pred kolapsom, ako se sezona zaustavi

"Italijanski fudbal je industrija, u kojoj radi 300.000 ljudi. Fudbal je sistem, kao i svaki drugi, a svaka odluka koja utiče na sistem može da bude pogubna", kazao je Dal Pino

1914 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Italijanski fudbal je pred kolapsom i ako se sezona prekine kompletan sistem biće srušen, kazao je predsjednik Serije A Paolo dal Pino.

On se sastao sa italijanskim ministrom sporta Vinćencom Spadaforom i predsjednikom Olimpijskog komiteta Italije Đovanijem Malagom i upozorio ih je na katastrofalne posljedice koje bi izazvao prekid prvenstva.

"Italijanski fudbal je industrija, u kojoj radi 300.000 ljudi. Fudbal je sistem, kao i svaki drugi, a svaka odluka koja utiče na sistem može da bude pogubna", kazao je Dal Pino.

Italija ponovo bilježi veliki porast zaraženih koronavirusom i postoji opasnost od novog "lokdauna".

"Prvenstvo jednostavno ne smije da stane. Na koji način - ili da se igra regularno, ili da se promijeni sistem takmičenja, ako bude neophodno, ali fudbal ne smije da se zaustavi", kazao je Dal Pino.

U međuvremenu, Serija A je usvojila novi kovid protokol, koji je manje rigorozan od starog.

Zaraženi igrač više ne mora da bude u izolaciji 14, već deset dana. Igrač koji ima virus, ali nema simptome, može da napusti izolaciju poslije tri dana, uz negativan test.

Bonus video: