Obamejang iskoristio Pogbin poklon, Arsenal osvojio „Old traford”

Everton izgubio od Njukasla, Sautempton savladao Aston Vilu u Birmingemu

5962 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kada je 2016. odlučio da ga vrati iz Juventusa, u koji je otišao bez obeštećenja, Mančester junajted je zbog Pola Pogbe oborio tadašnji svjetski rekord i iskeširao 105 miliona eura.

Francuski vezista nikada nije ponovio igre iz dresa „stare dame”, a često je bio na meti navijača zbog loših izdanja.

Tako će sigurno biti i večeras, jer je naivnim startom nad Ektorom Beljerinom poklonio Arsenalu penal. Pjer-Emerik Obamejang ga je iskoristio u 69. minutu i donio „tobdžijama” pobjedu na „Old trafordu”.

Tako je Arsenal prvi put pobijedio na „Teatru snova” prvi put od 2006. godište i pokvario jubilej Ole-Gunaru Solskjeru, koji je 100. put kao menadžer predvodio Junajted.

Ko zna, možda i posljednji put, jer njegov tim ni u četvrtom meču zaredom ove sezone na svom terenu u Premijer ligi nije pobijedio. To se Junajtedu nije dogodilo još od sezone 1972/73.

Karlo Anćeloti je prvi put od 2014. godine, kada je vodio Real Madrid, doživio dva vezana poraza u prvenstvu - nakon Sautemptona, „karamele” je savladao i Njukasl (2:1).

Italijanski stručnjak je odlučio da izostavi prvog golmana Džordana Pikforda, koji je imao mnogo kikseva na posljednjim utakmicama, i da povjerenju Robinu Olsenu, ali to nije pomoglo.

„Krivac” je Kalum Vilson, koji je dao oba gola za „svrake”.

U prvom meču dana, Sautempton je savladao Aston Vilu 4:3.

Bonus video: