Ko sam ja da mijenjam Mesija ako Barsa to ne može...

"Postoji još jedna stvar, osim te igračke, koja čini stvari mnogo komplikovanijim", rekao je bivši trener Katalonaca

14882 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Haotično stanje u Barseloni posljednjih mjeseci je „potrošilo” Kikea Setijena, još jednog trenera kojem je klub dao povjerenje.

Bivši šef u Betisu nije odbranio titulu u La Ligi, doživio je debakl u Ligi šampiona (poraz od Bajerna u četvrtfinalu - 8:2), a sada je, nekoliko mjeseci nakon otkaza, pričao o svim problemima u Kataloniji.

Bilo ih je mnogo, jedan od njih je Lionel Mesi.

"Mislim da je Mesi najbolji svih vremena. Bilo je i drugih velikana, ali kontinuitet koji taj dečko ima tokom svih ovih godina nije zabilježen ni kod koga. Lea je teško trenirati - ko sam ja da ga mijenjam, ako su ga oni prihvatili takvog kakav je i nisu ga promijenili", kaže Setijen.

Na šta je mislio?

"Postoji još jedna stvar, osim te igračke, koja čini stvari mnogo komplikovanijim. To je nešto svojstveno mnogim sportistima, što se vidjelo i u dokumentarcu o Majklu Džordanu. Mesi je veoma rezervisan, ne priča puno, ali te natjera da vidiš stvari koje on želi i onako kako on želi. Napomenuću da mu je Herardo Martino rekao da ne mora da ga svakodnevno na treninzima podsjeća na to da može da ga smijeni, iako zna da je to istina. Postoje uticajni sportisti, stvari tako funkcionišu", istakao je Setijen i nastavio:

"Morao sam neke stvari da uradim drugačije, ali postoji nešto što je iznad mene - klub. Klub je iznad predsjednika, igrača, trenera. Klub i navijači, njima se duguje najveće poštovanje i zato treba uraditi ono što najviše odgovara klubu kao cjelini".

Osvrnuo se Setijen i na težak poraz od Bajerna.

"Takvi porazi van obilježe karijeru, pišu istoriju kluba kakav je Barsa. Boli me to što je već i prije te utakmice bilo određeno da postanem bivši trener Barselone", poručio je Setijen.

Bonus video: