Draško Božović, lider šampiona: Tim je uvijek najvažniji

Moramo da budemo zadovoljni. Odigrali smo solidno, ali smo mogli da postignemo još koji gol - kaže Draško Božović, junak pobjede Budućnosti nad Sutjeskom

3952 pregleda 3 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Budućnost je u dva meča sa Sutjeskom ove sezone dokazala zašto je šampion, a i stanje na tabeli govori da je podgorički klub i ove sezone glavni favorit za trofej u crnogorskom šampionatu.

„Plavi” su lideri, uz utakmicu manje (čeka ih duel sa Petrovcem) imaju bod više od drugoplasiranog Dečića, četiri od Podgorice na trećem mjestu...

Draško Božović, strijelac jedinog gola u subotnjem derbiju na stadionu kraj Bistrice, nema dilemu da je Budućnost na pravom putu.

- Ostvarili smo cilj, upisali nova tri boda, četvrti put savladali najvećeg rivala bez primljenog gola i sve su to razlozi za zadovoljstvo. Posebno meni, jer sam postigao pogodak vrijedan tri boda. Odigrali smo solidan meč, mogli smo da postignemo još koji gol, ali sve u svemu moramo da budemo zadovoljni - rekao je kapiten Budućnosti za sajt kluba.

Osam mečeva zaredom Budućnost je bez poraza računajući prvenstvo i Kup takmičenje. U toj seriji ima sedam trijumfa i remi, a posljednji poraz je zabilježila još 28. avgusta kada je ubjedljivo bolja bila Podgorica - 4:0 na DG areni.

- Ima još mnogo utakmica do kraja, liga je dosta izjednačena. Svako svakog može da dobije, tako da ne smijemo da otpišemo bilo koju ekipu. Dečić prati naš ritam, tu je i Podgorica, kao i Sutjeska koju nikada ne treba otpisati, jer ima ekipu koja može da napravi seriju pobjeda. Kada se sve sabere, mislim da nas očekuje vrlo interesantno prvenstvo do kraja - ističe Božović.

Iskusni vezista je ove sezone bio strijelac pet puta. Bolji učinak od njega u ligi imaju Šaleta Kordić (Podgorica, devet), Vuk Striković (Rudar) i Kristijan Vuljaj (Dečić) sa po sedam, te Iljir Camaj (Dečić) i Božo Marković (Sutjeska) koji su pogađali po šest puta.

- Prija mi sve to, ali više puta sam rekao da se uopšte ne opterećujem ličnom statistikom. Potpuno sam podređen kolektivu, najbitniji su rezultati kluba. Svi moji saigrači i ja dajemo sve od sebe za uspjeh ekipe, to je ono što nas čini jakim. Naravno da mi je drago kada postignem gol ili asistiram, ali na prvo mjesto stavljam tim - kaže Božović.

Petar Grbić je povrijeđen, bio je i Božović, pa Igor Ivanović. Taj trio je možda i najveća snaga Budućnosti, ali...

- Još nismo počeli utakmicu zajedno, čini mi se da smo svega na dva meča u jednom trenutku bili svi na terenu. Razloga ima dosta - povrede, kartoni... Iskreno, jedva čekam da se i to konačno desi, jer se odlično poznajemo, odlično sarađujemo i mislim da smo mnogo opasniji kad smo svi zajedno na terenu.

Vjeruje Božović i da bi ponovo mogao da bude dio reprezentacije Crne Gore za koju je od avgusta 2010. do oktobra 2011. odigrao tri utakmice.

- Ako selektor odluči da me pozove, biću presrećan. A ako me ne pozove, nadam se da će ponovo biti makar tri - četiri igrača iz kluba, jer su na prošlom okupljanju opravdali povjerenje koje im je ukazano - napomenuo je Božović. 15 golova je postigla Budućnost u 10 utakmica Telekom CFL u dosadašnjem dijelu sezone. Najviše se puta upisao Dečić (18), a u rangu aktuelnog šampiona je Sutjeska. I Tuzani i Nikšićani su, međutim, odigrali meč više od „plavih”

4 puta zaredom je Budućnost savladala Sutjesku, svaki put bez primljenog gola (2:0, 2:0, 1:0, 1:0). Nikšićani su posljednji put savladali najvećeg rivala u septembru prošle godine kada je u Podgorici bilo 4:1

Bonus video: