Alaba: Boli me što uprava nije rekla da cifre koje su se pominjale nisu tačne

„Razgovori o novom ugovoru su počeli prije godinu, kada je korona još bila daleko. Poslije druge ili treće runde pregovora sam upitan da li bih prihvatio trampu. Rekao sam da se osjećam kao da sam ošamaren”, rekao je Alaba

2534 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Saga oko potpisa novog ugovora Bajerna i Davida Alabe je završena u nedjelju, kada je predsjednik Herbert Hajner rekao da je rok za odgovor na ponudu istekao i da austrijski defanzivac ide na kraju sezone.

Dan kasnije, stub odbrane Hansija Flika je otvorio dušu.

„Respekt i uvažanje koje sam tražio, kada su razgovori o novom ugovoru počeli, nisu bili adekvatni. To je bilo prije godinu, kada je korona još bila daleko. Poslije druge ili treće runde pregovora sam upitan da li bih prihvatio trampu. Rekao sam da se osjećam kao da sam ošamaren”, rekao je Alaba u razgovoru za „Skaj”.

„Bild” je krajem marta pisao da je Bajern planirao trampu sa Mančester sitijem za Liroja Sanea, ali je Alaba odbio odlazak u Premijer ligu, jer želi u Primeru, odakle ga davno jure Real Madrid i Barselona.

Lijevi bek, štoper i po potrebi Bavaraca se pojavio i na pres konferenciji pred duel sa Salcburgom u Ligi šampiona, na kojoj je dodatno pričao o svom slučaju.

- Hajnerove riječi sam čuo sinoć. To je specijalna situacija, vidjećemo kako će se stvari razvijati. Potpuno razumijem bijes navijača, ali imam drugačiji pogled na sve od njih. Odmah nakon posljednjeg razgovora sam rekao da je sedam dana, koliko mi je ostavljeno za odgovor, premalo da razmislim. I onda sam juče saznao kako će čelnici da reaguju.

Pričalo se i pisalo da Alaba traži ogroman ugovor, bruto vrijednosti 25 miliona eura po sezoni, ali on to demantuje.

- Volio bih da su interne stvari ostale unutar kluba. Uvjeravam vas da sume koje su se pominjale nisu tačne. Razočaran sam i boli me što to niko od čelnika nije demantovao, što nije rekao da nikada nisam tražio cifre koje su otkrivene u medijima - poručio je Alaba.

Bonus video: