Futsal reprezentacija sigurna protiv Litvanije

Bilo je 3:0 za tim Sveta Ljesara

3563 pregleda 2 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Futsal reprezentacija Crne Gore je slavila u Podgorici protiv Litvanije 3:0 u prvom meču baraža za plasman u grupnu fazu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Tim Sveta Ljesara je do pobjede došao golovima Eldina Ćorovića u 32, Nikole Vidakovića u 36. i Ivana Mugoše u 40. minutu iz penala.

"Ovo je samo prvo poluvrijeme dvomeča. Naravno, i u revanšu idemo na pobjedu, bez obzira na ovaj rezultat. Znali smo da je Litvanija nezgodna reprezentacija, kao i ostale ekipe iz zemalja nekadašnjeg Sovjetskog saveza igraju veoma tvrdo i fizički jako. Dobro smo ih analizirali, presingom od starta smo im poremetili koncepciju, tako da im nismo dali da razviju svoju igru. Priželjkivali smo mirniju završnicu meča, ali je poslije prvog gola već bilo lakše igrati", istakao je Ljesar.

Revanš je na programu 8. novembra u Jonavi, a pobjednik baraža nastavlja kvalifikacije u grupi 7, gdje ga čekaju reprezentacije Italije, Belgije i Finske.

CRNA GORA - LITVANIJA 3:0

Crna Gora: Dragoljub Despotović, Milovan Drašković, Eldin Ćorović, Marko Spasojević, Aleksandar Obradović. Igrali su još: Milun Sekulić, Balša Đurković, Borisav Ćirković, Ognjen Šušić, Luka Marković, Kosta Vuković, Ivan Mugoša, Nikola Vidaković, Dejan Miličić.

Litvanija: Laurinas Glinskis, Artur Juhno, Albert Voskunovič, Justinas Zagurskas, Lukas Sendžikas. Igrali su još: Egidijus Žagaras, Aurimas Pukevičius, Edgaras Baranauskas, Elvinas Navickas, Deividas Reimaris, Mantas Makutunovičius, Kiril Levšin, Aurimas Skurdelis.

Bonus video: