Evropsko prvenstvo samo u Rusiji?

Kako se epidemiološka situacija ne poboljšava, sve teže djeluje da će biti 12 organizatora, a „Parizijen” piše da UEFA razmatra da domaćinstvo povjeri samo organizatoru posljednjeg Mundijala

13533 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Još dok je predsjednik bio Mišel Platini, UEFA je predstavila revolucionaran plan - da se Evropsko prvenstvo 2020. godine održi u više zemalja.

I dogovoreno je da 12 gradova iz 12 država budu domaćini, ali je pandemija koronavirusa sve promijenila i pomjerila ljetnji festival evropskog fudbala za godinu.

Kako se epidemiološka situacija ne poboljšava, sve teže djeluje da će biti 12 organizatora, a „Parizijen” piše da UEFA razmatra da domaćinstvo povjeri samo Rusiji.

Zemlja koja je bila domaćin posljednjeg Mundijala ima svu potrebnu infrastrukturu, ali u Nionu su pomalo i sumnjičavi da li Rusi lažiraju podatke o zaraženim od koronavirusa.

Zvanično je potvrđeno više od 1,6 miliona pozitivnih slučajeva i oko 29.000 preminulih.

Kako sada stvari stoje, nema šansi da se Euro održi u 12 gradova, a prvi će sa liste otpasti Baku zbog rata u Nagorno-Karabahu.

Da li će na kraju sve biti organizovano u Rusiji? To je jedna od opcija, ali niko ne zna ni šta će biti u decembru, a kamoli u junu i julu...

Bonus video: