Klopov đak stvara moćnu Borusiju, Atletiko bez sreće u Moskvi

Šahtjor - Borusija Menhengladbah 0:6, Lokomotiva - Atletiko 1:1

9009 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Borusije, Foto: REUTERS
Fudbaleri Borusije, Foto: REUTERS

Kada je Borusija uzela bod Interu u Milanu bilo je iznenađenje, kada je prokockala dva gola prednosti protiv Reala kod kuće mnogi su mislili da je rival imao slab dan, ali od večeras tim iz Menhengladbaha svi doživljavaju ozbiljno.

Ekipa koju vodi Klopov đak Marko Roze, bivši trener Salcburga, nekadašnji igrač Majnca dok je taj klub vodio sadašnji trener Liverpula, deklasirao je Šahtjor u gostima čak sa 6:0.

Ukrajinski sastav Mirčee Lučeskua, koji je pobijedio Real 3:2 i igrao neriješeno sa Interom (0:0) u prva dva meča grupe B, bio je nemoćan pred naletima njemačkog tima, koji je odigrao spektakularnu utakmicu.

Na poluvremenu je bilo 4:0 za Borusiju, dva gola upisao je Francuz Alasane Plea, pogodio je Bensebaini, a Bondar postigao autogol.

U nastavku je na 5:0 povisio Štindl, a konačan rezultat postavio Plea, kompletiravši het-trik.

Atletiko je odigrao možda i najbolju utakmicu u sezoni, ali je osvojio samo bod protiv Lokomotive u Moskvi 1:1, u meču 3. kola grupe A.

Nakon što je Hose Himenes efektnim golom glavom doveo goste do prednosti, a Anton Mirančuk izjednačio iz VAR-penala, ređale su se šanse "kolćonerosa".

Dva puta su gosti pogađali prečku (Korea i Koke), sjajnu šansu imao Suares, Giljerme odbranio dva opasna udarca Žoaa Feliksa...

Stefan Savić je igrao 90 minuta i ponovo odlično obavio sve defanzivne zadatke.

Bonus video: