Dobre vijesti stižu iz Argentine: Maradona uspješno operisan

Maradona je juče primljen u bolnicu u La Plati, a prvi izvještaji su bili da je hospitalizovan zbog stresa i depresije

10508 pregleda 59 reakcija 1 komentar(a)
Maradona, Foto: Reuters
Maradona, Foto: Reuters

Dobre vijesti stižu iz Argentine - legendarni Dijego Armando Maradona uspješno je operisan u noći između utorka i srijede, nakon što je utvrđeno postojanje krvnog ugruška na potezu između lobanje i mozga.

Operacija je trajala 80 minuta, obavljena je u Buenos Ajresu, a da je sve prošlo kako treba potvrdio je i Maradonin doktor, Leopoldo Duke.

"Hematom na mozgu je uspješno otklonjen. Dijego je odlično podnio operaciju. Budan je. Sve je u redu", kazao je doktor poslije operacije.

Dijego će poslije operacije ostati u bolnici. Pred njim je sada proces oporavka.

Vijest da Maradona mora na operaciju sinoć je obišla svijet. Ispred bolnice Olivos u Buenos Ajresu, u kojoj se nalazi Maradona, okupili su se njegovi obožavaoci da mu daju podršku.

Maradona je juče primljen u bolnicu u La Plati, a prvi izvještaji su bili da je hospitalizovan zbog stresa i depresije.

Argentinac bi trebalo da bude u izolaciji, jer je jedan od njegovih tjelohranitelja zaražen koronavirusom.

On je, međutim, u subotu, dan nakon 60. rođendana, bio na stadionu Gimnasije iz La Plate, čiji je trener, ali je poslije samo nekoliko minuta u očito lošem stanju otišao kući.

Maradona je i ranije imao zdravstvenih problema. On je zbog srčanih i respiratornih komplikacija povezanih sa konzumacijom kokaina bio u bolnici 2004. godine, a potom je na Kubi prolazio kroz proces rehabilitacije. Godinu kasnije išao je na operaciju kako bi smanjio želudac, jer je imao problema sa težinom.

Na klinici u Buenos Ajresu se 2007. godine odvikavao od alkohola.

Bonus video: