Budućnost spremila revanš rivalu iz predgrađa

Telekom 1. CFL - danas sve utakmice 12. kola. Budućnost protiv Podgorice, od koje je na “DG areni” prije dva mjeseca izgubila 4:0, Dečić gost Jezera, Iskra - Sutjeska...

9426 pregleda 2 komentar(a)
Miloš Raičković (Budućnost) na meču protiv Sutjeske u subotu, Foto: FK Budućnost
Miloš Raičković (Budućnost) na meču protiv Sutjeske u subotu, Foto: FK Budućnost

Pretposljednjeg dana avgusta, uoči prve od tri ovogodišnje pauze zbog obaveza reprezentacija, Budućnost je na “DG areni” doživjela najteži praz u novijoj istoriji kluba, najteži u samostalnoj Crnoj Gori - 4:0 od Podgorice.

Odigrano je tek treće kolo i tim Mladena Milinkovića je iza sebe imao dva poraza (prvi od Dečića u 1. kolu) kao najavu neizvjesne sezone. Ipak, samo dva mjeseca, ili devet kola kasnije, šampion se stabilizovao - povezao je sedam utakmica u kojima je uz šest pobjeda ostvario jedan remi, preuzeo je prvu poziciju sa utakmicom manje, napravio sve preduslove da rivalu iz predgrađa, koji je nakon silovitog početka usporio u posljednje vrijeme (dva vezana poraza, tri na posljednja četiri meča), servira - revanš.

MILINKOVIĆ: NE RAZMIŠLJAMO OSVETNIČKI, MOŽE I 1:0

Ipak, rezultat iz prvog meča i lekcija na “DG areni” neće biti ono iz čega će lider crpiti glavni motiv pred današnju utakmicu, poručio je trener Milinković.

Budućnost ima glavni cilj da nastavi uspješnu seriju, da osvoji tri boda i da se dodatno učvrsti na prvom mjestu.

- Nismo mi tada igrali loše koliko smo bili kažnjeni za svaku grešku. Naravno, niko od nas nije zadovoljan sa tim rezultatom, ali u utakmicu ne ulazim osvetnički. Dovoljno je da bude 1:0, da upišemo nova tri boda, jer je ovo takmičenje, a u takmičenju je važno pobijediti - kazao je Milinković juče na pres konferenciji.

Sve utakmice 12. kola Telekom 1. CFL igraju se danas, u četiri različita termina, a derbi pod Goricom počinje u 16 časova.

- Podgorica će sigurno pokušati da se vrati na pravi kolosijek nakon dva poraza, ali na nama je da budemo maksimalno koncetrisani, disciplinovani i strpljivi... Protivnik u svojim redovima ima dosta kvalitetnih igrača na čelu sa Šaletom Kordićem koji je u strašnoj formi, ali znam da moji igrači mogu da slave i nadam se da će imati motiva da nastave dobru seriju - dodao je trener Budućnosti, koji ponovo ne računa na povrijeđene Petra Grbića i Vasilija Terzića, uz duže odsutne Nemanju Sekulića i Petra Vukčevića.

- Moramo da budemo maksimalno fokusirani i koncetrisani, a sigurno je da ćemo imati dodatni motiv zbog ubjedljivog poraza sa početka sezone. Očekujem da odigramo dobro i da ostvarimo pobjedu - kazao je Miloš Raičković, vezista “plavih”.

Podgorica je dugo bila lider, ali je u dva prethodna kola doživjela poraze od dva posljednjeplasirana tima - OFK Titograda i Petrovca.

- Ovo nije najbolji momenat za nas, posebno kada treba da gostujete Budućnosti, ali igrati protiv njih je uvijek izazov. Želimo da se vratimo u ritam, da baš protiv Budućnosti, ekipe koja ima kvalitet, ponovo pokažemo naše pravo lice - kazao je trener Podgorice Milorad Peković. Drugoplasirani Dečić, jedini tim koji nakon 12 kola još ne zna kako je biti poražen, gostuje Jezeru na neutralnom terenu u Beranama (14 sati).

RADOJIČIĆ: ZA VRAĆANJE U ŽIVOT

Četvrtoplasirana Sutjeska igra u Danilovgradu protiv Iskre (17 časova) i želi da se iskupi za subotnji poraz u derbiju, protiv ekipe kojoj ove sezone ne cvjetaju ruže - tim Aleksandra Nedovića je, naime, tek na 7. mjestu, sa bodom više od zone baraža, a u posljednjih pet kola doživio je tri poraza.

- Iskra je ušla u prvenstvo sa najvećim mogućim ambicijama, ali nisu postigli rezultate koje su očekivali, baš kao ni mi, tako da nas očekuje utakmica za vraćanje u život. Moramo to da uradimo što hitnije, ali to više nije obećanje - dosta je priče, dosta je svega, jedino obećanje je teren, tu moramo da pričamo, jer je razočaravajuće da nakon 11 kola imamo 16 bodova - kazao je trener Sutjeske Dragan Radojičić.

Sutjeska je prošle sezone oba puta poražena u Danilovgradu.

Rudar u Pljevljima dočekuje Zetu (14 h), dok se u 15 sati pod Malim brdom igra derbi začelja - Petrovac ima šansu da pobjegne sa posljednjeg mjesta ukoliko pobijedi pretposljednji OFK Titograd.

Već u nedjelju su na programu mečevi 13. kola, a onda slijedi 14-dnevna pauza zbog termina rezervisanih za reprezentacije.

Parovi 14. kola

RUDAR - ZETA (14 h)

Sudija: Miloš Bešović (Podgorica)

JEZERO - DEČIĆ (14)

Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

PETROVAC - OFK TITOGRAD (15)

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

BUDUĆNOST - PODGORICA (16)

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

ISKRA - SUTJESKA (17)

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

Bonus video: