Šampion se ne zaustavlja - nova pobjeda i novi bijeg na tabeli

Reprezentativac Igor Ivanović napustio teren u 20. minutu zbog povrede, ali je i takva, oslabljena Budućnost, iako nije blistala, opet pronašla put do minimalne pobjede - čini se da ništa ne može da zaustavi tim Mladena Milinkovića u pohodu ka novoj tituli

4326 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Raičković slavi odlučujući gol, Foto: Luka Zeković
Miloš Raičković slavi odlučujući gol, Foto: Luka Zeković

Na avgustovski poraz 4:0 od Podgorice na "DG areni", najteži u novijoj istoriji, Budućnost je odgovorila minimalnom pobjedom na svom terenu, protiv istog rivala - baš kao što je trener Mladen Milinković najavio na pres-konferenciji.

Po staroj fudbalskoj maksimi - "bolje četiri puta 1:0, nego jednom 4:0", Budućnost gazi ka novoj tituli, jer sada uz utakmicu manje ima tri boda više od drugoplasiranog Dečića i jasno je da će malo šta i malo ko moći da je zaustavi ka cilju.

Draško Božović se probija kroz odbranu Podgorice
Draško Božović se probija kroz odbranu Podgoricefoto: Luka Zeković

"Rekao sam i na konferenciji za novinare pred meč da bih bio zadovoljan pobjedom od 1:0. Nismo razmišljali osvetnički, već samo da ostvarimo pobjedu, i nisam to kazao uzalud - znao sam s kim igramo, Podgorica je uprkos porazu pokazala da je dobra ekipa. Biće sve više ovakvih utakmica, teških, ali tako se osvajaju titule - daš jedan gol, ne primiš nijedan i voljeli bismo da nastavimo ovako", prokomentarisao je Milinković nakon meča.

foto: Luka Zeković

Budućnost je igrala bez povrijeđenih Petra Grbića i Vasilija Terzića, duže odsutnih Sekulića i Vukčevića, a od 20. minuta i bez reprezentativca Igora Ivanovića, koji napustio teren zbog bola u koljenu.

I Luka Mirković je cijeli meč odigrao sa čalmom na glavi, a takva, desetkovana, "ranjena" Budućnost, koja nije blistala, koja nije napravila mnogo šansi - opet je našla način da pobijedi meč, i to derbi sa rivalom iz vrha tabele.

foto: Luka Zeković

Zaista se čini se da ništa ne može da zaustavi tim Mladena Milinkovića u pohodu ka novoj tituli

"Bitno je da imamo volju, da imamo želju, da se igrači trude. Dali smo jedan gol, mogli smo još jedan da mirnije završimo meč, ali nema veze, zadovoljni smo sa tri boda", dodao je Milinković, čiji je tim ostvario šestu pobjedu na posljednjih sedam mečeva, uz jedan remi.

Bogdan Milić (Budućnost) u duelu sa Japancima iz Podgorice, Sentokuom i Suzukijem
Bogdan Milić (Budućnost) u duelu sa Japancima iz Podgorice, Sentokuom i Suzukijemfoto: Luka Zeković

Duel sa siromašnim prvim poluvremenom, u kojem je vrijedna pomena bila samo prečka Draška Božovića iz slobodnog udarca, odlučen je u drugom minutu nastavka. Miloš Raičković je u akciji kojoj je prethodio korner utrčao iz drugog plana nakon pokušaja Mirkovića i lijevom nogom sa peterca, doduše iskosa sa desne strane, spretno ubacio loptu u mrežu.

foto: Luka Zeković

Bilo je jasno da će ekipa Milorada Pekovića, koja je prethodno doživjela dva vezana poraza, od dvije posljednjeplasirane ekipe na tabeli, teško izbjeći i treći, iako je krenula agresivnije, u nekoliko navrata i ugrozila lidera.

Blizu izjednačenja bila je, međutim, samo u 64. minutu, kada je nakon sjajnog centaršuta Muharemovića Japanac Sentoku loše zahvatio loptu.

Budućnost je, s druge strane, mogla da uveća prednost, Bojović je izašao sam na golmana gostiju, ali je bio previše ukoso, dok je idealnu priliku da prekine golgeterski post propustio Grk Moraitis - iz idealne pozicije pucao je pored stative.

Bonus video: