PLJEVLJACI IMAJU JASAN CILJ ZA DRUGI DIO SEZONE

Vukotić: Želimo u Evropu, ali sve mora da bude na većem nivou nego do sada

Pljevljaci će do 18. januara trenirati pod Golubinjom, a drugio dio priprema će odraditi u Budvi
0 komentar(a)
FK Rudar početak priprema, Foto: Saša Bezarević
FK Rudar početak priprema, Foto: Saša Bezarević
Ažurirano: 01.02.2019. 16:39h

Bez novih imena u igračkom kadru (ako se izuzme jedino dosadašnje pojačanje, Velizar Janketić) pripreme za nastavak sezone počeli su i fudbaleri Rudara.

Neispunjene ambicije iz prvog dijela prvenstva su ružna prošlost, proljeće mora biti u skladu sa ugledom kluba, ali i kvalitetom koji pljevaljski prvoligaš posjeduje.

Zato slijedi žestok rad kako bi se realizovao osnovni cilj - novi izlazak na evropsku scenu.

"U najkraćem, obaveza svih nas u klubu je da postižemo bolje rezultate nego jesenas. Rudar to zaslužuje, jer je najtrofejnija ekipa u državi koja uvijek mora stremiti najvišim ciljevima. Jesen neka služi za nauk, a proljeće za povratak na veliku scenu i obezbjeđivanje evropske vize. Zato je pred nama veliki posao i uspješno ga možemo obaviti samo ako svi izvučemo maksimum iz sebe. Igrački smo trenutno možda slabiji, jer su petorica fudbalera dobili odriješene ruke, ali vjerujem da će narednih dana stići adekvatna pojačanja i da ćemo imati šta da pokažemo kada krenu borbe za bodove. Ne moram posebno naglašavati kako od igrača očekujem samo rad, red i disciplinu koji moraju biti na znatno višem nivou nego do sada", poručio je trener Miodrag Vukotić ne želeći da pominje imena eventualnih pojačanja, ističući da su neka imena zapisana u tefteru, a da razgovori i dogovori tek predstoje.

Pljevljaci će do 18. januara trenirati pod Golubinjom i prikupljati snagu za drugu fazu pripremnog perioda koja će se odraditi u Budvi i koja podrazumijeva odigravanje najmanje šest ili sedam kontrolnih utakmica.

"Za sada znamo imena četiri rivala. U odlasku na primorje ugostiće nas Kom u Podgorici, dok ćemo se u Budvi sastati sa ekipama Mladosti 21. januara, Budućnosti 27. januara i Iskre četiri dana kasnije. Ostale protivnike pronalazićemo "u hodu". U svakom slučaju, očekujem da ljubitelji fudbala u Crnoj Gori u drugom dijelu prvenstva vide sasvim novi, uigraniji, efikasniji, bolji Rudar. To je naša obaveza i prema klubu, gradu, navijačima", zaključuje šef stručnog štaba "rudara".

U prvoj sedmici rada Vukotić i njegovi saradnici Rade Petrović Njegoš, Vuko Bogavac i Veljko Bajković moći će da računaju na golmana Agovića, te Tomaševića, Kartala, Reljića, Vukovića, Kuča, Bošnjaka, Macanovića, Zečevića, Kotorca, Đalovića, Golubovića, Živkovića, Brnovića, Sopa, Tahirovića, Gogića i Kaltaka.

Klub su u međuvremenu napustili Baošić, Đuričković, Mijušković, Stojanov i Mrdak, a navodno će njihovim stopama i golman Miloš Bulatović.