Promjene kraj Bistrice nakon najgoreg starta sezone od 2015?

Sjednica Upravnog odbora nikšićkog kluba zakazana je za danas, zbog očajnog starta sezone. Na dnevnom redu je status trenera Dragana Radojičića

4754 pregleda 5 komentar(a)
Samo četiri pobjede na 12 mečeva: Sa meča Sutjeske protiv OFK Titograda, Foto: Savo Prelević
Samo četiri pobjede na 12 mečeva: Sa meča Sutjeske protiv OFK Titograda, Foto: Savo Prelević

Sutjeska traži izlaz iz rezultatske i igračke krize u domaćem šampionatu, zbog čega će danas zasijedati članovi Upravni odbor kluba, saznaju “Vijesti”.

Na dnevnom redu trebalo bi da bude status trenera Dragana Radojičića, koji je ljetos preuzeo tim nakon troipogodišnjeg mandata Nikole Rakojevića, koji je u tom periodu osvojio dvije titule i Kup.

Uprava nikšićkog kluba, na čelu sa novim predsjednikom Ilijom Ašaninom, ljetos je promjenom trenera željela da razbudi tim koji je prošlu sezonu, prekinutu pet kola prije kraja zbog pandemije koronavirusa, završio sa 18 bodova zaostatka u odnosu na Budućnost. Ukazano je povjerenje Radojičiću, koji je u prošlosti imao velikih uspjeha na klupi Sutjeske, osvojivši dvije vezane titule 2013. i 2014. godine.

Nova sezona, međutim, nije počela prema očekivanjima, umjesto buđenja sve podsjeća na nastavak prošle, još gore od toga - Nikšićani su nakon 12 kola osvojili samo 16 bodova, doživjeli su čak četiri poraza i ostvarili samo četiri pobjede, što je daleko od nivoa tima koji ima cilj da se bori za trofeje, a ujedno je i najgori start sezone od 2015. godine.

Zapravo, u posljednjih osam godina Sutjeska je samo 2015. ostvarila slabiji start, kada je nakon 12 kola osvojila bod manje nego sada (15).

U posljednja četiri kola Nikšićani su osvojili samo dva boda, doživjeli su dva vezana poraza, prvo od Budućnosti u derbiju kraj Bistrice 1:0, a prije dvije noči od Iskre u Danilovgradu (3:0), u najslabijem izdanju u dosadašnjem dijelu sezone.

Radojičić je od početka sezone imao problema sa odsustvima i povredama fudbalera - prvo sa koronavirusom, a onda i sa klasičnim, “sportskim” pehovima, neki od najvažnijih fudbalera, poput Damira Kojaševića, ili reprezentativca Branislava Jankovića, nikako da uhvate ritam.

Ipak, sličnih problema imaju i drugi timovi, i to nije opravdanje za, blago rečeno, loše igre i rezultate. Radojičićev status danas će biti na dnevnom redu.

Čelnici Sutjeske, kako saznaju “Vijesti”, razmatraju mogućnost promjene na klupi, a prva njihova opcija je Miodrag Radulović.

Radulović (53) je prije osam godina osvojio titulu sa ekipom Budućnosti, a od tada je radio samo u inostranstvu. Vodio je ekipe iz Kuvajta i Kazahstana, prije Budućnosti bio je trener uzbekistanskog Pahtakora, sa kojim je igrao azijsku Ligu šampiona, a najveće uspjehe ostvario je kao selektor reprezentacije Libana, koju je prvi put u istoriji odveo na prvenstvo Azije.

Od marta je bez posla, nakon što je zbog pandemije koronavirusa napustio klubu iranskog Zob Ahana.

Da li će Radojičić dobiti još vremena da posloži ekipu i pronađe formu koja se traži i očekuje, vjerovatno će zavisiti od toga da li će čelnici Sutjeske za tako kratko vrijeme pronaći rješenje - da li će Radulović, ili neko drugi, prihvatiti ponudu.

Nikšićani u nedjelju igraju kraj Bistrice protiv Jezera, a onda slijedi 14-dnevna pauza u prvenstvu zbog obaveza reprezentacije.

Bonus video: