Maradona se dobro oporavlja nakon operacije

Maradona je u ponedjeljak hospitalizovan u La Plati zbog dehidracije i anemije, ali pregledom mu je dijagnostifikovan krvni ugrušak u mozgu. Nakon toga prebačen je u privatnu kliniku u gradiću Olivos, gdje u utorak operisan

4495 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena 60-godišnji Dijego Maradona dobro se oporavlja nakon operacije na mozgu kojom mu je odstranjen krvni ugrušak, istaknuo je njegov ljekar Leopoldo Luke.

"Njegov oporavak vrlo dobro napreduje. Posljednji pregled kompjuterskom tomografijom (CT) bio je odličan. Maradona može da hoda, razgovara sa mnom i puno je prisebniji. On želi da ode kući što prije, ali plan je da ga zadržimo u bolnici još barem jedan dan. Kad bude otpušten iz bolnice pratićemo zdravstveno stanje u njegovom domu", kazao je Luke.

Maradona je u ponedjeljak hospitalizovan u La Plati zbog dehidracije i anemije, ali pregledom mu je dijagnostifikovan krvni ugrušak u mozgu. Nakon toga prebačen je u privatnu kliniku u Buenos Ajresu, gdje u utorak operisan.

U posljednjih 20 godina Maradona je zbog konzumiranja droge i alkohola imao velikih zdravstvenih problema. Dva puta je doživio srčani udar, zbog prekomjerne konzumacije alkohola 2007. je završio u bolnici, jedno vrijeme se je liječio na Kubi, a bio je i na operaciji želuca koja mu je pomogla da smanji kilažu.

Bonus video: