Božović ponovo "nišani" gradskog rivala, Budućnost želi da zaokruži perfektnih 40 dana

Draško Božović je dao četiri gola OFK Titogradu na posljednjih pet međusobnih duela, u septembru je pogodio dva puta u trijumfu Budućnosti pod Goricom 3:1

5461 pregleda 1 komentar(a)
Draško Božović, Foto: Savo Prelević
Draško Božović, Foto: Savo Prelević

Pobjeda protiv gradskog rivala OFK Titograda u nedjelju zaokružila bi perfektnih 40 dana fudbalera Budućnosti, koji su u oktobru i novembru zaređali osam prvenstvenih utakmica bez poraza - sedam pobjeda i samo jedan remi.

"Želimo da zadovoljni odemo na pauzu, zato je najbitnije da osvojimo tri nova boda. Čeka nas težak i “tvrd” meč, OFK Titograd je spoj mladosti i iskustva, igra po sistemu toplo - hladno, jednu utakmicu dosta dobro, drugu slabije, pa izgubi bodove. Naš cilj je pobjeda", kaže Draško Božović, najbolji strijelac Budućnosti u dosadašnjem dijelu sezone sa pet golova.

“Plavi” u nedjelju u 15.30 sati gostuju OFK Titogradu na Starom aerodromu, nakon čega slijedi 14-dnevna pauza u prvenstvu zbog obaveza reprezentacije. Budućnost na vrhu ima tri boda više od drugoplasiranog Dečića, sedam od Podgorice i Zete, devet od Sutjeske... sve uz utakmicu manje.

U nedjelju su na programu i preostale utakmice 13. kola, a sastaju se Dečić - Zeta, Podgorica - Iskra, Sutjeska - Jezero i Petrovac - Rudar.

"Čeka nas i težak teren, ali nijedan teren nije u najboljem stanju, pa ni naš pod Goricom. Ipak, barem je većih dimenzija od terena na kome igra OFK Titograd i sigurno je da to može da bude prednost rivala, ali kako nama - tako i svima, ne osvrćemo se na to", dodaje Božović.

OFK Titograd je u srijedu slavio vrlo važnu pobjedu u Petrovcu, u duelu dva posljednjeplasirana tima na tabeli, ostvarivši prvu pobjedu na strani u prvenstvu poslije tačno godinu.

Tim Nikole Rakojevića sada je na pretposljednjoj poziciji poravnat sa Rudarom.

"Sve će zavisiti od toga kako se otvori utakmica, ali vjerovatno se neće umirati u ljepoti, jer su bodovi važni i nama i Titogradu - dodao je Božović, koji je dao četiri gola Titogradu na posljednjih pet međusobnih susreta, a 12. septembra pod Goricom pogodio je dva puta u pobjedi 3:1.

"Nije bitno ko će da se upiše u strijelce ili da asistira. Nabitnije je da Budućnost pobjeđuje, to je cilj svih momaka", istakao je ofanzivac Budućnosti na kraju.

“Plavi” su oslabljeni, jer osim povrijeđenih Petra Grbića, Petra Vukčevića, Miomira Đuričkovića, Vasilija Terzića i Nemanje Sekulića trener Mladen Milinković ne računa na suspendovanog Vladana Adžića, a pod znakom pitanja je i nastup Igora Ivanovića, koji je u srijedu protiv Podgorice zamijenjen u 18. minutu zbog bola u koljenu.

Bonus video: