Ko će preuzeti Sutjesku?

Čelnici četvorostrukog šampiona juče smijenili trenera Dragana Radojičića, a prvi favorit za njegovog nasljednika Miodrag Radulović se zahvalio na ponudi

20116 pregleda 94 reakcija 31 komentar(a)
Foto: Vijesti
Foto: Vijesti

Miodrag Radulović se zahvalio čelnicima Sutjeske na pozivu da preuzme trenersku klupu, pa će Nikšićani u narednih desetak dana morati da potraže novo rješenje.

On je bio prva opcija da naslijedi Dragana Radojičića, koji je juče smijenjen zbog loših igara i rezultata u dosadašnjih 12 kola Telekom 1. CFL.

“Na sjednici Upravnog odbora kluba konstatovano da dosadašnji rezultati nijesu u skladu sa projektovanim planovima i ambicijama sa početka sezone”, navodi se u saopštenju FK Sutjeske, uz zahvalnost Radojičiću na dosadašnjoj saradnji.

Radulović, nekadašnji selektor omladinske reprezentacije Crne Gore, koji je poslije osvajanja šampionskog naslova sa ekipom Budućnosti 2012. godine radio samo u inostranstvu (u Kuvajtu, Kazahstanu, Mjanmaru, Iranu, a najveće uspjehe imao je na klupi selekcije Libana, koju je vodio četiri godine i prvi put odveo na prvenstvo Azije) saopštio je čelnicima Sutjeske da ima druge planove i mogućnost da karijeru nastavi kao selektor jedne afričke selekcije, ili na klupi klubova sa Bliskog Istoka.

Ko će, nakon Radojičića, voditi Sutjesku?

Uprava četvorostrukog crnogorskog šampiona ima na raspolaganju oko dvije sedmice na pronađe novo rješenje, s obzirom na to da će nakon sjutrašnje utakmice protiv Jezera (vodiće je Željko Radulović, do sada prvi Radojičićev pomoćnik) uslijediti pauza u prvenstvu zbog termina predviđenih za reprezentacije.

Zasada figurira nekoliko imena, trenera koji su slobodni - bez angažmana.

Miljan Radović (45) je dijete kluba, kraj Bistrice je ponikao i igrao sedam sezona, a trenerski nije bez iskustva, jer je prošle sezone vodio mega-popularni klub u Indoneziji, Persib Bandung. Prije toga je radio na Tajlandu, a u Crnoj Gori je vodio Grbalj, kojeg je 2018. doveo do finala Kupa, gdje je poražen baš od Sutjeske,

Vesko Stešević (54) takođe ima internacionalnog iskustva (počeo u Holandiji, radio u Jordanu, u Rusiji je bio pomoćnik Miodragu Božoviću u Amkaru i Dinamu iz Moskve), a ostavio je trag i na domaćoj sceni, gdje je vodio Kom, Grbalj, OFK Titograd i Dečić. I on je slobodan, ali je pitanje kakvi su mu planovi...

Dejan Vukićević (52) je uvijek aktuelan kada su u pitanju klubovi sa domaće scene, a naročito kada nema angažman. Bivši crnogorski prvak sa Zetom i Mogrenom, potom trener Vojvodine, Borca, moldavske Dačje i letonskog Ventspilsa) slobodan je otkada je prošle godine napustio Feronikelji sa Kosova.

Na kraju i Andrija Delibašić (39), možda i favorit navijača, ali jedini sa ove liste koji ima realnu “prepreku” - trenutno je u stručnom štabu Budućnosti, najvećeg rivala Sutjeske, a u podgoričkom klubu imaju sa njim velike i dugoročne planove...

Bonus video: