Velikan bez trofeja: Hari Kejn još čeka da golove pretvori u titule

Kejn je prije dvije noći u Razgradu pogodio u trijumfu 3:1 i to mu je 200. gol u dresu kluba iz sjevernog Londona na ukupno 300 utakmica. Samo je ove sezone u 13 mečeva u svim takmičenjima upisao 12 pogodaka i 10 asistencija

2102 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Izgleda da će ovo biti još jedna uobičajena sezona za Harija Kejna, golgetera Totenhema, čovjeka bez kojeg godinama Sparsi jednostavno ne mogu.

Postao je klupska legenda - to zna svako, to je nakon pobjede Totenhema u Ligi Evrope protiv Ludogoreca izustio i menadžer Žoze Murinjo:

- Brojke su ga učinile besmrtnim.

Kejn je prije dvije noći u Razgradu pogodio u trijumfu 3:1 i to mu je 200. gol u dresu kluba iz sjevernog Londona na ukupno 300 utakmica. Samo je ove sezone u 13 mečeva u svim takmičenjima upisao 12 pogodaka i 10 asistencija.

„Pogađao je svugdje - od Tranmera do Talagta (Republika Irska), od Dortmunda do Njuporta, Londona..., a onda je na „Huvefarma areni” u Razgradu proslavio jubilej”, napisao je BBC.

Kejn je imao samo 18 godina kada je prvi put bio strijelac za Totenhem.

Dogodilo se to u Ligi Evrope protiv Šamrok roversa 2011. Kasnije je bio pozajmljivan Milvolu, Noriču i Lesteru, igrao je s njima Premijer ligu, Čempionšip, ali i Ligu jedan...

- Nadam se da ovo nije posljednji jubilej koji ću dostići. Sjećam se prvog gola za Totenhem, bilo je davno, ali kada da je bilo juče. Ipak, želim da gledam naprijed - istakao je Kejn.

Vratio se u matični klub pred sezonu 2013/14. u kojoj je bio strijelac tri puta. I to tada do danas se praktično nije zaustavio, postao je serijski golgeter.

Tačno polovinu od 200 golova 27-godišnji napadač je dao na domaćem terenu - prvo na „Vajt Hart lejnu”, onda na „Vembliju”, te na novom stadionu „Totenhem hotspur”.

Omiljena žrtva mu je omraženi rival Arsenal, čiju je mrežu tresao 10 puta, a na gostovanjima je najraspoloženiji bio protiv Lestera - na „King Paueru” je postigao sedam golova.

Kejn je treći strijelac na Totenhemovoj vječnoj listi, ispred njega su samo Džimi Grivs (266) i Bobi Smit sa 208. Samo je pitanje momenta kada će preuzeti drugo mjesto od Smita.

- Uradiće to za mjesec, najviše - istakao je Murinjo.

I rekord Grivsa je vjerovatno ugrožen, ali pod uslovom da Kejn ne poželi da napusti klub u kojem je postao ponajbolja „devetka” na planeti, ali s kojim mu nedostaju trofeji. Nije osvojio nijedan, najbliži je bio prošle godine kada je Totenhem igrao finale Lige šampiona, a ima i finale Liga kupa Engleske iz 2015.

U Premijer ligi je na brojci 149 (ove sezone šest, uz osam asistencija) i dijeli 10. mjesto na listi sa bivšim napadačem Totenhemom Lesom Ferdinandom.

Neprikosnoven je na prvom mjestu Alan Širer (260), drugi je Vejn Runi (208), a već sjutra na gostovanju Vest Bromu ima šansu da preskoči Majkla Ovena koji je na devetoj poziciji sa 150...

Bonus video: