Podmlađena Mladost "nišani" Evropu

Mladost je značajno smanjila prosjek godina u odnosu na ekipu koja je nastupala jesenas
86 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 10.01.2018. 13:20h

Mladost ulazi u 2018. godinu sa velikim rotacijama u igračkom kadru.

Trener Vesko Stešević je na prvom treningu poželio dobrodošlicu četvorici novih fudbalera - Vojinu Pavloviću, dosadašnjem vezisti Grblja, Senegalcu Mamadu Mendiju, Danilu Vukićeviću, koji će igrati na dvojnoj registraciji iz Berana, kao i kadetskom reprezentativcu Amiru Muzuroviću, doskorašnjem članu Jedinstva iz Bijelog Polja.

Mladost je značajno smanjila prosjek godina u odnosu na ekipu koja je nastupala jesenas, čemu će posebno doprinijeti Slobodan Perišić, Petar Pavličević, Ognjen Gašević i Matija Drinčić, koji su iz mlađeg pogona priključeni prvom timu, Petroviću, Miličkoviću, Piraniću i Jablanu, igračima ispod 21 godine koji su odavno u prvom timu.

"Crveni" tim sa Starog aerodroma su po završetku jesenje polusezone napustili iskusniji igrači - Nikola Vukčević, Nedeljko Vlahović, Milan Đurišić, Ivan Knežević, Vuk Martinović i Andrija Kaluđerović.

Takođe, talentovani Ognjen Stijepović je otišao u Sampdoriju, a neizvjestan je status Marka Burzanovića, koji će vjerovatno napustiti Mladost.

Sa značajno podmlađenim timom, Mladost ne mijenja ambicije - želi plasman u Evropu, preko prvenstva ili Kupa.

Podgoričani su razočarali jesenas, imali su visoke ambicije, a završili su prvi dio sezone na 4. mjestu, a dvostruko manje bodova (24) od vodeće Sutjeske, koja je osvojila 48.

I 4. mjesto bi, međutim, donijelo Mladosti plasman u Evropu ako Budućnost osvoji Kup, a tim Veska Steševića ima priliku i da sam osvoji najmasovnije takmičenje i plasira se u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Kako je saopšteno, podgorički tim će i ove sezone boraviti u Antaliji na pripremama. Prije odlaska, 1. februara, u Crnoj Gori će odigrati prijateljske utakmice sa Adrijom, Rudarom i Komom, dok će se u Turskoj sastati Karabagom, Ardom Kadrdzahal, švajcarskim Volenom i jednom ekipom iz Uzbekistana.

Galerija

Bonus video: