Hadžibegić: Očekujem pobjede, nadam se kiksu Luksemburga

Crnu Goru u srijedu čeka prijateljski duel sa Kazahstanom, u subotu gostovanje Azerbejdžanu na neutralnom terenu u Zaprešiću, a zatim meč sa Kiprom narednog utorka u Podgorici u Ligi nacija

15559 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Fudbalska reprezentacija Crne Gore u ponedjeljak počinje pripreme za završni fazu Ligi nacija.

Crnu Goru u subotu čeka gostovanje Azerbejdžanu na neutralnom terenu u Zaprešiću, a zatim meč sa Kiprom narednog utorka u Podgorici.

Situacija je takva da našoj selekciji ni dvije pobjede ne garantuju prvo mjesto u grupi, jer Luksemburg ima isti broj bodova i bolji međusobni skor.

"Očekujem da ove dvije utakmice završimo pobjedama. Pokušaćemo da iskoristimo šansu koja nam je ostala, a to je da Luksemburg negdje kiksa u preostala dva meča. Imamo dobru radnu atmosferu, imamo međusobno povjerenje, a vidim veliku želju kod igrača da što prije dođu i da se napravi što bolji rezultat", rekao je Hadžibegić.

Selektor je objavio spisak, ali biće promjena...

"Imamo problema sa koronavirusom, imamo problema sa nekim povredama i vjerovatno ćemo mijenjati spisak. U ovom momentu ne mogu da kažem sa sigurnošću, ali postoji mogućnost da Nikola Vukčević ne bude sa nama. On je napravio ljekarske preglede koji nisu optimistični. Imamo i dva-tri igrača koji su pod virusom, a njihove rezultate znaćemo sjutra", rekao je Hadžibegić.

Šanse za plasman u Ligu B su umanjene porazom od Luksemburga.

"Dobro je nadati se. Potrudićemo se da ostvarimo dvije pobjede, a bili bi lijepo da uz to dođu i lijepe vijesti od konkurenta. Nesmo imali dobro iskustvo u meču sa Luksemburgom, ali naša ekipa ide u pozitivnom smjeru. Napredujemo, tim ima veći potencijal kada smo kompletni, a i igrači iz domaće lige daju nešto novo", rekao je on.

Zagrijavanje za mečeve Lige nacija je prijateljski duel sa Kahastanom u srijedu pod Goricom (18 časova).

"Nazivamo je prijateljska utakmica, ali je smatram jako ozbiljnom. Rezultat je bitan zbog bodova, ugleda Saveza, navijača i nas samih. Šansu će dobiti domaći fudbaleri i oni koji ne igraju previše u inostranim klubovima. Napravićemo spoj i nadam se pobijediti. Prilazimo meču kao da je zvaničan", kazao je selektor Crne Gore.

Bonus video: