Nikšićka nemoć, Sutjeska dobila lekciju i iz Plava

Sutjeska doživjela treći vezani poraz, osvojila dva boda i dala jedan gol u posljednjih pet mečeva

7160 pregleda 287 reakcija 4 komentar(a)
Foto: FK Sutjeska
Foto: FK Sutjeska

Sutjeska je u ambisu – bodove iz Nikšića odnijelo je i Jezero, u prvom meču nikšićkog tima nakon promjene trenera i odlaska Dragana Radojičića.

Jezero je slavilo 1:0, Sutjeska doživjela treći uzastopni poraz, a sa dva osvojena boda u posljednjih pet kola, uz svega jedan postignuti gol, pala na sedmo mjesto na tabeli, samo jedno iznad zone baraža.

Jezero je, s druge strane, ostvarilo čak treću pobjedu u gostima, sa 18 bodova iz 13 kola premašilo sva očekivanja i najoptimističnije prognoze.

Sutjeska, koju je vodio Radojičićev pomoćnik Željko Radulović, imala je posjed u prvom poluvremenu, ali napadi su opet bili spori i komplikovani, pa su udarac Kojaševića sa 20-ak metara i pokušaj Cicmila nakon kornera, bile jedine opasne situacije pred golom gostiju.

Jezero se branilo bez večih problema, a u finišu poluvremena iz prvog opasnijeg napada povelo – Osmajlić je glavom pogodio prečku, a Vojin Pavlović sproveo loptu u mrežu.

Muke Sutjeske produbljene su u 52. minutu, kada je Osmajlić pobjegao odbrani, Eraković ga oborio kao posljednji igrač i dobio direktni crveni karton.

Sa igračem više, Jezero je bez problema sačuvalo prednost, moglo i do ubjedljivije pobjede iz nekoliko opasnih situacija.

Sutjeska je bila daleko i od remija, na pauzu ide uzdrmana, a ko god da dođe na mjesto trenera čeka ga ogroman posao – i da unaprijedi i ubrza igru, ali i da psihički podigne ekipu, koja je na dnu.

Bonus video: