Budućnost odmiče, Milinković oprezan: Sada se ne odlučuje titula, već pravi razlika

Trener Budućnosti Mladen Milinković je oprezan uprkos tome što je apsolutno sve na strani njegovog tima

22919 pregleda 13 komentar(a)
Mladen Milinković na meču sa OFK Titogradom, Foto: FK Budućnost
Mladen Milinković na meču sa OFK Titogradom, Foto: FK Budućnost

Crnogorski fudbalski šampionat mogao bi da postane "dosadan" - Budućnost je nakon 13 kola na vrhu sa pet bodova više i utakmicom manje od Dečića.

Iako je prošla tek trećina prvenstva, čini se da je razlika u odnosu na rivale velika, a da pravog konkurenta praktično i nema - Sutjeska mnogo zaostaje i igra slabo, Podgorica je u padu nakon letećeg starta, a samo je hrabri i neporaženi tim iz Tuzi trenutna prijetnja šampionu.

Trener Budućnosti Mladen Milinković je oprezan uprkos tome što je apsolutno sve na strani njegovog tima.

"Nije još ni polovina prvenstva prošla, sigurno da ovo nije period kada se odlučuje o tituli, ali jeste period za pravljenje razlike u odnosu na rivale. Imamo pet bodova više od prvog pratioca, u odnosu na Sutjesku imamo još veću razliku, a i Podgorica je u lošijem nizu - sve nam se poklopilo. Međutim, ne bi nam se poklopilo da mi svoj dio posla nismo odradili kako treba. Zbog toga gledamo sebe, a ukoliko pomoć protivnika dođe - još bolje“, kazao je Milinković za klupski sajt.

Budućnost je, poslije iznenađujućeg starta i poraza od Dečića i Podgorice, na posljednjih devet utakmica osvojila 25 bodoba, primila samo četiri gola...

“Rezultatski vjerovatno ne možemo bolje, ali težimo da igramo bolje. Na momente stvarno izgledamo sjajno i raznovrsno, nadam se da ćemo da zadržimo taj nivo. Bitno je da polako dolazimo na svoje, posebno što se tiče odbrane jer smo na početne tri utakmice primili šest golova, a sada smo dosta stabilniji. Odbrana donosi titule, a napad pobjede“, naglasio je Milinković.

Bonus video: