Simeone je shvatio šta mu donosi Feliks

Portugalski majstor postigao šest golova u samo desetak dana u pobjedama Atletiko Madrida

4056 pregleda 1 komentar(a)
Fenomenalne partije Žoaa Feliksa, Foto: Reuters
Fenomenalne partije Žoaa Feliksa, Foto: Reuters

Tri od posljednja četiri meča Atletiko Madrida su bila atipična - s mnogo šansi i golova, uglavnom u mreži protivnika. I svaka od tih utakmica je bila u znaku Žoaa Feliksa, najskupljeg pojačanja u istoriji „kolćonerosa”.

Portugalac je u posljednja četiri meča bio na terenu ukupno 354 minuta i za to vrijeme je postigao šest golova - po dva protiv Salcburga (u Ligi šampiona), te Osasune u Kadisa u La Ligi. U tim duelima je tim Dijega Simeonea upisao 10 pogodaka i osvojio je maksimalnih devet bodova. Čini se i da je Ćolo shvatio da davanjem slobode Feliksu najviše može da profitira tim, pa je Atletiko čini se opasniji nego ikad...

Predstavljamo igrače koji su oblježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Fabijanski (Vest Hem) - Fulam je prijetio, u finišu imao i penal koji je „panjenkom” izveo Lukman. Fabijanski je pročitao tu namjeru, mada je udarac protivnika bio toliko loš da je Poljak jednostavno morao da ga zaustavi.

ODBRANA

Alaba (Bajern) - on i klub su u ratu koji je stigao i do medija, ali nema problema u Bavarskoj. Alaba je maestralno pogodio iz slobodnog udarca protiv Borusije i najavio preokret.

Godin (Kaljari) - prvi meč u sezoni u kojem Kaljari nije primio gol - u subotu protiv Sampdorije. Odbranom tima sa Sardinije je komandovao rođeni šampion iz Urugvaja.

Monreal (Sosijedad) - lider La Lige odolijeva i na momente igra spektakularno. Bivši bek Arsenala je najavio trijumf u duelu protiv Granade.

SREDINA

Soler (Valensija) - dočekao je tri poklona odbrane Reala i bio spreman da ih iskoristi - sva tri puta iz penala, sva tri puta je poentirao rutinski.

Ziješ (Čelsi) - Frank Lampard je dugo tražio dobitnu kombinaciju, a odlične partije „plavaca” su se poklopile sa igrama bivšeg asa Ajaksa.

Fernandeš (Mančester junajted) - junak pobjede koja u ovom momentu čuva posao Ole Gunaru Solskjeru.

NAPAD

Mhitarjan (Roma) - nema Edina Džeka - nema problema. Jermen je blistao u Đenovi, upisao je het-trik.

Kaisedo (Lacio) - džoker kakvog mnogi sanjaju - tri puta u sedam dana je učinio da Lacio slavi - prvo pobjedu, onda i dva remija...

Kejn (Totenhem) - kapiten Sparsa, najbolji napadač u Premijer ligi i čovjek koji utakmice bez šanse pretvara u trijumf svoje ekipe.

Žoao Feliks (Atletiko Madrid) - možda ovo bude sezona totalne afirmacije za mladog Portugalca. Obilježio je kraj oktobra i početak novembra.

Bonus video: